Kad gribas īpaši gardus štovētus kāpostus, gatavoju kā vecmāmiņa mācīja (noslēpums ir rīvmaizē, padalos ar recepti)

edzive

Agrāk es nevarēju saprast, kāpēc manas vecmāmiņas štovētie kāposti izdodas tik garšīgi, bet izrādās viss noslēpums ir rīvmaizē! Tagad es bieži gatavoju šādā veidā. Gan man, gan maniem zēniem tas patīk. Un nav vajadzīga gaļa.

Sastāvdaļas:

• Kāposti – 400-500 g

• Sīpols- 1 gab.

• Burkāns – 1 gab.

• Tomātu pasta – 1-2 ēd.k.

• Ūdens – 80-100 ml

• Rīvmaize – 3-4 ēd.k.

• Lauru lapa

• Malti melnie pipari

• Sāls

KĀ GATAVOT:

Vispirms sagatavoju rīvmaizi. Protams, var ņemt arī veikala. Bet tās pērku reti, jo paštaisītās ir garšīgākas un elementāri pagatavojamas. Maize ir jāsarīvē (man ir klaips), iegūto drupatu liek uz cepešpannas un žāvē cepeškrāsnī.

Cepešpannu ar maizes drupačām ieliku līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 7-8 minūtēm. Bet šeit, protams, vajag rēķināties ae savu cepeškrāsni! Kad maize apbrūninās – ņemu ārā un ieberu sausā traukā.

Kāpostus sagriežu plānās strēmelītēs. Burkānus sarīvēju uz rupjās rīves. Sasmalcināto sīpolu apcepu nelielā augu eļļas daudzumā līdz caurspīdīgai krāsai, tad pievienoju burkānus. Samaisa un apcep ar sīpoliem vēl pāris minūtes.

Un es pievienoju pannas saturam kāpostus. Pievienoju pa daļām. Vispirms izklāju pusi no kāpostiem, un, kad nedaudz nosēžas, pievienoju vēl.

Nepārklājot ar vāku, cep 5-7 minūtes. Tad pievieno sāli, garšvielas un pēc pāris minūtēm pannā pievieno tomātu pastu un pusglāzi ūdens.

Visu sajaucu. Ja vēlaties, varat pievienot lauru lapu. Sautējiet kāpostus, līdz tie kļūst mīksti. Tas ir apmēram 15-20 minūtes.

Un es pievienoju dažas ēdamkarotes rīvmaizes. Tā ne tikai noņems kāpostiem lieko mitrumu, bet arī padarīs ēdienu ļoti garšīgu! Ja neesi mēģinājusi, ļoti iesaku!

Lūk, rezultāts:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More