Kartupeļu pankūciņas ar sīpoliem: recepte

edzive

Kartupeļu pankūkas ar sīpoliem ir ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens. Pasniedzot tos papildina ar dažādām mērcēm. Visbiežāk pankūciņas pasniedz ar skābo krējumu vai kečupu. Gan jau ar tiem derēs jebkuras citas mērces. Pankūciņas iekšpusei jābūt maigai un ārpusei kraukšķīgai. Tāpēc tos vajadzētu cept labi sakarsētā pannā pietiekamā daudzumā augu eļļas. Vislabāk ir aizvērt vāku. Tātad kartupeļu pankūkām būs laiks cepties iekšpusē!

Lai pagatavotu ēdienu, nepieciešami nobrieduši kartupeļi. Jaunā sakņu kultūra satur lielu daudzumu cietes. Tāpēc cepšanas procesā pankūciņas var jukt ārā. Ja ir šaubas par cieti, tad kartupeļus vajadzētu turēt aukstā ūdenī. Ciete izskalosies. Pēc tam kartupeļi paliks sarīvēti un sajaukti ar citām sastāvdaļām. Mīklu sabiezina ar miltiem vai mannu. Pēdējā gadījumā ēdienu būs iespējams padarīt noderīgāku.

Kas jāzina, gatavojot kartupeļu pankūkas ar sīpoliem?

Ar kartupeļiem jau esam tikuši galā. Sīpolu var izmantot gan sarkano, gan balto. Sīpolus sasmalcina un iekļauj maltajā gaļā. Jā, viena no opcijām kartupeļu pankūciņām ir pievienot malto gaļu, bet tas ir gaumes jautājums. Tas neļaus kartupeļu masai palikt tumšai. Pasniedzot kartupeļu pankūkām uzkaisa zaļos lociņus. Maltai gaļai pievieno sāli, maltus melnos piparus un iecienītākās garšvielas. Jūs varat iekļaut ķiplokus, kas izlaisti caur presi.

Protams, ceptus kartupeļus diez vai var saukt par veselīgu ēdienu. Bet šis ēdiens lieliski sniedz sāta sajūtu, bet neizraisa smaguma sajūtu kuņģī. Neskatoties uz to, ka pankūkas tiek uzskatītas par neatkarīgu ēdienu, tās var papildināt ar gaļu, zivīm, sēnēm un marinētiem gurķiem. Rezultātā uz galda parādīsies pilnvērtīga maltīte! Ir svarīgi saprast, ka kartupeļu pankūkas tiek ceptas eļļā. Tāpēc tās ir diezgan treknas un kalorijām bagātas. Tās jāiekļauj uzturā ierobežotā daudzumā. Lai samazinātu kartupeļu pankūku tauku saturu, ieteicams cept gaisa grilā.

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi – 3 gab.;
  • Sīpols – 1 gab;
  • Olas – 1 gab .;
  • Manna – 2 ēdamkarotes;
  • Augu eļļa – 2 ēdamkarotes;
  • Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas;
  • Zaļie lociņi – buntīte;
  • Skābais krējums – 2 ēd.k.

Pagatavošana:

  1. Sarīvējam kartupeļus uz rupjās rīves un saspiežam tos ar rokām, lai nospiestu lieko mitrumu. Pēc tam ievietojam dziļā bļodā;
  2. Sīpolu sagriež mazos kubiņos vai sarīvē uz rīves. Liekam klāt kartupeļiem;
  3. Maltai gaļai pievieno olu, sāli, garšvielas un samaisām;
  4. Pēdējā posmā mīklai pievienojiet mannu. Atstājiet 10 minūtes. Šajā laikā manna uzbriest;
  5. Pannā uzkarsē augu eļļu, kurā apcepam kartupeļu pankūkas no abām pusēm, līdz parādās zeltaina garoziņa. Vēlams pannu pārklāt ar vāku, lai mūsu kartupeļu pankūkām būtu laiks sasniegt gatavību iekšpusē;
  6. Gatavās pankūkas izklājam uz papīra dvieļa, kas uzsūks liekos taukus;
  7. Pankūciņas pasniedz kopā ar sīpollokiem. Tās ir garšīgas gan atdzesētas, gan siltas.
  8. Kartupeļu pankūku pamatrecepti ir iespējams mazliet pamainīt, kā jau nojautāt iepriekš. Ja vēlas, pamatnes sastāvā var iekļaut malto gaļu. Ēdiens būs ļoti sātīgs un barojošs. Var pievienot arī sieru vai citus dārzeņus. Kopumā, apgūstot pamatrecepti, būs iespējams eksperimentēt!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More