Sastāvdaļas
- Rīsi – 150g
- Vistas maltā gaļa – 450g
- Cūkas maltā gaļa – 450g
- Piens – 100ml
- Garšvielas gaļai – 1 ēd. kar.
- Sāls
- Sausais ķiploks – 1 ēd. kar.
Pagatavošana
Priekš receptes pagatavo divu veidu maltās gaļas – vistas un cūkas. Izvāra rīsus. Traukā savieno visas sastāvdaļas, kārtīgi samaisa. Iegūto masu liek glāzēs. Receptē dotas 200ml glāzes. Kārtīgi piespiež ar karoti un piepilda glāzi. Līdz pašai augšai nepiepilda, atstāj ap 1 cm brīvu vietiņu.
Katru glāzi apklāj ar foliju. Glāzes liek formā. Formā lej ūdeni, nepielejot pilnu. (2cm līdz formas malai). Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 50 minūtēm. Ļauj atdzist turpat cepeškrāsnī, krāsni neatverot.
Pēc tam liek ledusskapī uz vienu stundu. Sanāk garšīgi, labi griežas un ērti izmantot brokastīs vai uzkodai.