Marinēti kāposti kopā ar bieti, bez sterilizēšanas

edzive

Brīnišķīga recepte kāpostu kopā ar bietēm, pagatavošanai ziemai. 

Sastāvdaļas: 

  • Kāposti – 2-2,5kg
  • Biete liela – 1gb 400g
  • Burkāni – 2-3gb 400g
  • Ķiploki – 1gb
  • Smaržīgie pipari – 3-4gb  uz 3l burku
  • Melnie pipari – 5gb
  • Lauru lapas – 3gb
  • Eļļa – 2 ēd. kar. 
  • Sarkanie asie pipari – pēc vēlēšanās

Marinādei uz 1l ūdens: 

  • Sāls – 2 ēd. kar. Etiķis 9% – 120ml
  • Cukurs – 5 ēd. kar. 

Pagatavošana: 

Kāpostus sagriež palielos kubikos. Mazos gabaliņos sagriež burkānus un bieti. Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs. Nogriež gabaliņu asā pipara un liek 3 litru burkas apakšā, pievieno turpat smaržīgos piparus, melnos piparus, nedaudz gabaliņus bietes un ķiploka šķēlītes. Liek nelielu kāpostu kārtu, tad nedaudz burkānu, tad atkal kāpostus un piespiež. Liek atkal biešu kārtiņu un pievieno nedaudz ķiploku. Tad atkal kāpostu kārtu un burkānus. Tādā veidā piepilda arī otru 3 litru burku. Pēc katras kāpostu kārtas kārtīgi piespiež, sablīvē. 
Katliņā uzvāra 2,5 litri ūdens, pievieno 12,5 ēd. kar. cukura, 5 ēd. kar. sāls, 6gb. lauru lapas. Visu samaisa un uzvāra. Pievieno 300ml etiķa un samaisa. Pagatavoto marinādi karstu uzlej uz dārzeņiem. Katrā burkā ielej 2 ēd. kar. eļļas. Blīvi aizver burkas un apsedz ar segu līdz pilnīgai atdzišanai. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More