Internetā ieraudzīta recepte Karumejaki. Izmēģināta – super! Ļoti ātri un viegli pagatavojams deserts. Garša brīnišķīga – kaut kas starp sacietējušu cukurvati un bezē. Tikai garša vēl izteiktāka, kā karamelei.
Sastāvdaļas:
- Olu baltums – 1 ēd. kar.
- Soda – 1 ēd. kar.
- Cukurs – 4 ēd. kar.
- Ūdens – 2 ēd. kar.
Pagatavošana:
Savieno olu baltumu un sodu. Priekš vienas porcijas nevajadzēs visu šo masu, bet tikai 1 tējk. ar kaudzi. Tāpēc, ja neplānojat lietot visu masu, tad labāk ņemt pusi ēdamkaroti sodas un baltuma. Samaisa kārtīgi olu baltumu un sodu. Otrā traukā samaisa cukuru un ūdeni. Samaisa un ļauj lai cukurs nedaudz pakūst. Liek šo trauku uz vidējas uguns. Nemaisa – sīrupu nevajag maisīt ar karoti. Ļauj sīrupam labi pavārīties līdz pārklājas ar lieliem burbuļiem. Sīrupam ir jāiegūst karameļu krāsa. Noņem no uguns. Sīrupam pievieno olu baltumus ar sodu. Un te vajag ātri, ātri samaisīt masu ar karoti. Maisa tik ilgi, līdz masa sāk sabiezēt. Jo ātrāk un ilgāk maisīs, jo masa būs gaisīgāka. Tā palielinās apjomā 3-4 reizes. Atdzisusi masa ir maiga un tur formu. Ja gabaliņu karumejaki ieliek mutē, tas sāk sairt un kust.
Lasi arī: Vecmāmiņas noslēpums – kāpēc agrāk visi lietoja cūku taukus un mazāk slimoja
Porciju var palielināt. Priekš 3-4 mazām porcijām vajadzēs:
- Olu baltumi – 1 ēd. kar.
- Soda – 1 ēd. kar.
- Cukurs – 12-16 ēd. kar.
- Ūdens – 6-8 ēd. kar.
Var visu gatavot vienā porcijā, bet maisīt ātri to visu būs sarežģītāk.