1.5K
Sastāvdaļas:
- piens 1 gl. (250 ml) + 60 ml,
- cukurs 50 g,
- sausais piens – 50 g,
- ciete 1 ēd.k.,
- vaniļas cukurs 1 ēd.k.,
- šokolāde glazūrai.
Pagatavošana:
- Tā kā šis mums būs krēma brulē saldējums, vispirms izkausēsim cukuru, pārvēršot to karamelē.
- Pēc tam pielejam glāzi piena, kārtīgi samaisām, lai karamele izšķīstu.
- Pievienojam sauso pienu, tādējādi mūsu saldējumu padarot treknāku.
- Karoti cietes izšķīdinām nelielā auksta piena daudzumā un pievienojam mūsu karameļu maisījumam.
- Pastāvīgi maisot, gaidām, līdz masa kļūst biezāka, pēc tam masu atdzesējam (var ielikt trauku aukstā ūdenī).
- Silikona saldējuma formiņās ieliekam saldējuma kociņus.
- Piepildām formiņas ar karameļu masu caur konditorejas maisiņu.
- Sanāk 10 porcijas!
- Liekam saldējumu saldētavā, lai tas sastingst.
- Ja ir vēlēšanās, var izkausēt šokolādi un pagatavot glazūru.
Labu apetīti!