Garšīgi, svarīgākais, viegli deserti no āboliem, ir ļoti iecienīti saimnieču vidū. Katrā ģimenē ir savas iecienītās receptes: šarlotes, ruletes, pīrāgi, sacepumi… Iesaku pievienot sarakstam trubiņas. Vienaldzīgs nepaliks neviens!
Sastāvdaļas:
Pildījumam:
- Āboli – 4gb
- Cukurs – 200g
- Kanēlis – 1 tējk.
- Citronu miziņa – pēc vēlēšanās
Trubiņām:
- Sviests – 125g
- Milti – 630g
- Eļļa – 125g
- Kefīrs – 125g
- Pūdercukurs – 75g
- Vaniļas cukurs – 10g
- Ciete – 1 ēd. kar.
- Kurkuma – 1 tējk.
- Ola – 1gb
Pagatavošana:
Ābolus nomizo, izņem serdi. Vislabāk izvēlēties sulīgus, skābus ābolus. Sarīvē ābolus uz rupjas rīves, pēc vēlēšanās var pievienot citronu miziņu.
Uzkarsē pannu, izliek uz tās ābolus un uzber cukuru.
Ja āboli ir saldi, tad cukuru var ņemt par trešdaļu mazāk. Samaisa, lai veidojas sula. Cep uz nelielas uguns ap 20-25 minūtes. Noņem no uguns, pievieno kanēli, samaisa un ļauj atdzist.
Gatavo mīklu. Lielā bļodā samaisa sviestu, eļļu, kefīru, vaniļas cukuru, pūdercukuru, cieti un kurkumu. Maisa līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olu un piesijā lēnām miltus. Samaisa mīkstu mīklu. Kurkuma piedos mīklai dzīvespriecīgu krāsu.
Izveido no mīklas bumbu. Ņem pa mazam gabaliņam mīklas, veido kastaņa lieluma bumbiņās. Katru bumbiņu izrullē garenā veidā.
Platumam jābūt nedaudz lielākam par tējkaroti un garumam 2-2,5 reizes lielākam. Izkārto tējkaroti pildījuma pa mīklas virsmu, sarullē to trubiņā.
Sagatavo tādā veidā visas mīklas bumbiņas. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un kārto uz tās trubiņas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Viss – trubiņas ar karameļu pildījumu gatavas! Labu apetīti!