Vai zināji, ka omlete nav jācep tikai uz pannas? Noskaties, kā gardēži sagatavoja omletes mafinus brančam ar draugiem.
Sastāvdaļas
- Sviests cepšanai
- Cukini | ½ gab.
- Sēnes | 100g
- Paprika | 1 gab.
- Sāls un pipari pēc garšas
- Spināti | 100g
- Olas | 4 gab.
- Siers | 100g
Ne veģetārai versijai var pievienot arī bekonu, ko sagriež smalkos gabalos un apcep kopā ar dārzeņiem.
Lasi arī: Tās vienkārši kūst mutē! Lapiņpankūkas bez miltiem. Tā tās gatavoja vēl mana vecmāmiņa – krāsnī
Pagatavošana
Ieslēdz krāsni ar abpusēju apdedzi uz 175°C. Smalki sagriež dārzeņus un apcep visus kopā vienā pannā, pievienojot sāli un piparus pēc garšas. Pievieno spinātus un iemaisa, lai tie saplok un apcepās. Atsevišķā traukā iesit olas un kārtīgi sakuļ. Sagatavo formiņas. Var izmantot silikona formiņas, bet, ja ir cita veida formiņas, tad tās apsmērē ar svietu, lai mafini nepiedeg pie malām. Mafinu formās saliek saceptos dārzaņus. Tad salej olu masu un pa virsu uzkaisa sarīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī cepties uz 15 minūtēm. Izņem no cepeškrāsns, ļauj nedaudz atdzist un tad ņem ārā mafinus no formiņām. Pasniedz uz liela šķīvja vai paķer līdzi pa ceļam.