Salāti svētkiem: vienkāršas un garšīgas receptes! Jums noteikti garšos!

edzive

Sveiki visiem! Jebkuriem svētkiem vienmēr veidojam ēdienkarti, kurā svarīgu vietu ieņem salāti. Šajā rakstā esmu apkopojusi gardākos salātus svētku galdam, kas rotās jūsu svētkus un pārsteigs viesus! Visas receptes ir pārbaudītas, ļoti garšīgas, daudzveidīgas, un pats galvenais – vienkāršas un viegli pagatavojamas.

1. Nepārspējami salāti jebkuram svētku galdam! Pirmie, kas pazūd! Salāti ar tunci un krabju nūjiņām

Vieni no maniem mīļākajiem salātiem! Ja tuvojas kādi svētki, zinu, kādi salāti noteikti būs uz mana svētku galda! Neprātīgi garšīgi, sulīgi, maigi, izskatās skaisti un rosina ēstgribu. Šie salāti vienmēr ir ļoti pieprasīti!

Sastāvdaļas:

  • krabju nūjiņas – 200 g
  • konservēta kukurūza – 170 g
  • olas – 4 gab.
  • tunča konservi savā sulā – 140 g
  • sarkanais sīpols – 1 gab.
  • tomāti – 2 gab.
  • cietais siers – 100 g
  • majonēze – 100 g
  • salātu lapas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Novāra olas. Krabju nūjiņas, olas un vienu tomātu sagriežam kubiņos, otru tomātu vajadzēs dekorēšanai, to sagriež plānās šķēlītēs. Smalki sagrieziet sarkano sīpolu, sarīvējiet sieru uz rupjās rīves, bet tunci sasmalciniet ar dakšiņu. Vispirms uz trauka liek nomazgātās un žāvētās salātu lapas. Tad uzliekam uz salātlapām kulinārijas gredzenu jeb formu un kārtojam sagatavotās sastāvdaļas šādā secībā: krabju nūjiņas, majonēze, kukurūza, majonēze, tuncis, majonēze, sīpoli, tomāti, majonēze, olas, majonēze, siers. Salātus uz stundu liek ledusskapī, pēc tam uzmanīgi noņem gredzenu. Dekorē salātus: aplī liek plānās tomāta šķēles, centrā pievieno nedaudz sakapātu lociņu. Svētku salāti ir gatavi!


2. Šie salāti vienkārši kūst mutē un nekad nekļūst garlaicīgi! Salāti “Skaistums”!

Salāti ir ļoti garšīgi un maigi, visas sastāvdaļas lieliski sader kopā. Lieliska iespēja pasniegšanai uz jebkura svētku galda!

Sastāvdaļas:

  • vistas fileja – 2 gab.
  • marinēti šampinjoni – 300 g
  • kartupeļi – 3 gab.
  • burkāni – 1 liels vai 2 vidēji
  • svaigi gurķi – 2 gab.
  • sarkanais sīpols – 1 gab.
  • siers – 100 g
  • majonēze – 100 g

Pagatavošana:

Novāra burkānus un kartupeļus, līdz tie ir gatavi, un pēc atdzesēšanas dārzeņus sarīvē uz rupjās rīves. Marinētas sēnes sagriež kubiņos. Novāra vistu, līdz tā ir mīksta, tad sagriež kubiņos un arī sarkano sīpolu sagriež mazos kubiņos. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Salātus liek uz trauka kārtās bez riņķa: kartupeļi, majonēze, vistas fileja, majonēze, sarkanais sīpols, marinēti šampinjoni, majonēze, burkāni, majonēze, siers. Majonēzi uzklājam kā plānu sietu! Pirms pasniegšanas salātus uz stundu jāieliek ledusskapī.


3. Salāti svētku galdam ar kalmāriem. Neticami garšīgi!

Šos kalmāru salātus var pagatavot jebkuram gadījumam. Tie iznāk garšīgi un sātīgi pateicoties pupiņām, bet vienlaikus arī viegli un maigi.

Sastāvdaļas:

  • kalmāri – 3 gab. (400 g)
  • lociņi – 50 g
  • olas – 3 gab.
  • gurķi – 2 gab.
  • baltās pupiņas – 150 g
  • majonēze – 1 ēdamkarote
  • dabīgais jogurts – 1 ēdamkarote
  • ķiploki – 1-2 daiviņas (pēc izvēles)
  • sāls – pēc garšas
  • melnie pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Kalmārus aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 1 minūti, pēc tam noskalo ar ūdeni un noņem atlikušo ādu. Ir obligāti jānoņem plēve no liemeņiem un iekšpuses. Pēc tam kalmāru sagriež plānās strēmelītēs un vēlreiz aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 1 minūti, tad kalmāru noskalo ar ūdeni un pievieno salātiem. Pupiņas iepriekš jāizmērcē un pēc tam jāvāra, līdz tās ir mīkstas. Olas novāra cietas, tad sagriež kubiņos, svaigus gurķus strēmelītēs un smalki sakapātus sīpolus. Apvienojiet visas sagatavotās sastāvdaļas, pievienojiet sāli, melnos piparus, ķiplokus, ja vēlaties, majonēzi un jogurtu, visu samaisiet. Lai salātus skaisti pasniegtu uz galda, ielieciet tos kādā formā (dziļā traukā)!


4. Salāti tikai no trim sastāvdaļām! Vienkārši, bet pārsteidzoši garšīgi!

Vēl vieni kalmāru salāti, ko droši vari gatavot savam svētku galdam! Sulīgi, viegli, maigi, ļoti garšīgi! Salātos ir tikai 3 sastāvdaļas: kalmāri, Ķīnas kāposti un smalkas olu pankūkas. Noteikti pagatavojiet!

Sastāvdaļas:

  • kalmāri – 3 gab.
  • Ķīnas kāposti – puse
  • olas – 3 gab.
  • milti – 1 ēd.k. l.
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • majonēze – 2 ēdamk. l.

Pagatavošana:

Kā es gatavoju kalmārus salātiem, es aprakstīju iepriekšējā receptē. Sasmalciniet Ķīnas kāpostu plānās sloksnēs. Sajauc olas ar miltiem, sāli, pipariem un cep plānas olu pankūkas. Gatavās pankūkas sagriež strēmelītēs. Visas sagatavotās sastāvdaļas apvienojam, salātiem pievienojam majonēzei, sāli un piparus, labi samaisām, pārliekam traukā un dekorējam ar svaigiem zaļumiem.


5. Ātri un garšīgi salāti “Šarms” svētku galdam! Viesi vienmēr ir sajūsmā!

Šie kārtainie salāti rotās jebkuru svētku galdu! Salātu galvenā priekšrocība ir tā, ka tos patiesībā ir ļoti viegli pagatavot, vienkārši un, pats galvenais, ātri. Ikviens var pagatavot šo recepti!

Sastāvdaļas:

  • šampinjoni – 300 g
  • šķiņķis – 250 g
  • olas – 3 gab.
  • konservēta kukurūza – 170 g
  • svaigs gurķis – 2 gab.
  • majonēze – 100 g

Dekorēšanai:

  • olas – 2 gab.
  • olīvas – 5 gab.
  • svaigas dilles
  • majonēze – 1 tējk.

Pagatavošana:

Novāra olas. Sēnes sagriež šķēlēs un apcep, līdz tās ir gatavas. Šķiņķi, olas un gurķus sagriež kubiņos. Uzlieciet uz trauka kulinārijas gredzenu un ievietojiet glāzi gredzena iekšpusē vidū. Salātus liekam kārtās: šķiņķis, majonēze, olas, majonēze, gurķi, majonēzes sietiņš, konservēta kukurūza, majonēzes sietiņš, cepti šampinjoni, majonēze. Salātu dekorēšana: Vispirms ap glāzes apli izklāj smalki sarīvētu olas dzeltenumu, pēc tam gar ārmalu sarīvētu olas baltumu. Liek salātus uz stundu ledusskapī, līdz slāņi sastingst. Uzmanīgi noņemiet gredzenu un glāzi. Salātus dekorējam ar diļļu zariņiem un olīvām.


6. Daudzkrāsaini salāti ar šķiņķi un ananāsiem! Nekādas gatavošanas, vienkārši samaisiet un esat pabeidzis!

Pārsteidziet savus viesus ar košiem un garšīgiem salātiem! Produktu kombinācija šajos salātos ir neparasta un interesanta, bet ļoti garšīga. Salātus ir viegli pagatavot, nekas nav jāvāra, vienkārši sasmalciniet, samaisiet un gatavs! Šo recepti noteikti vēlēsities atkārtot!

Sastāvdaļas:

  • šķiņķis – 300 g
  • sarkanā paprika – 1 gab
  • olīvas – 100 g
  • konservēti ananāsi – 7 gredzeni
  • cietais siers – 100 g
  • sāls pēc garšas
  • majonēze – 1 ēdamkarote. l.

Pagatavošana:

Šķiņķi un konservētos ananāsus sagriež kubiņos. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Sagrieziet papriku sloksnēs, tikai olīvas pārgrieziet uz pusēm. Sajauc visas sastāvdaļas, pievieno sāli, majonēzi, samaisa, liek salātu bļodā un pasniedz. Nekāda dekorēšana nav nepieciešama, salāti sanāk ļoti spilgti, ēstgribu rosinoši un skaisti! Pasniedziet vienkārši skaistā salātu bļodā. Labu apetīti!


7. Garšīgi un sātīgi salāti ar liellopa gaļu svētku galdam.

Kārtainie liellopa gaļas salāti ir lieliski piemēroti svētku galdam! Tie izdodas barojoši, garšīgs, neparasti un arī skaisti izskatīsies uz galda! Iesaku pagatavot!

Sastāvdaļas:

  • vārīta liellopa gaļa – 200 g
  • valrieksti – 50 g
  • kartupeļi – 3 gab.
  • olas – 4 gab.
  • siers – 50 g
  • burkāni – 1 gab.
  • bietes – 1 gab.
  • majonēze mērcei
  • rozmarīna un granātābolu sēklas dekorēšanai

Pagatavošana:

Novāra liellopa gaļu līdz tā ir mīksta, sagriež vidējos gabaliņos, pārliek bļodā, ķiploku izspiež caur presi, pievieno 1 ēd.k. l. majonēzi, labi samaisa. Vāra burkānus, bietes un kartupeļus, līdz tie mīksti, tad sarīvē tos uz rupjās rīves. Novēriet olas 10 minūtes. Sasmalciniet valriekstus ar nazi vai izmantojot blenderi. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Izklājiet salātus slāņos gredzenā: liellopa gaļa ar majonēzi un ķiplokiem, valrieksti, kartupeļi, majonēze, burkāni, majonēze, olas, majonēze, siers, majonēze, bietes, majonēze. Salātus uz stundu liek ledusskapī. Tad mēs to izņemam un uzmanīgi noņemam gatavošanas gredzenu. Salātus pārkaisa ar rozmarīna zariņiem, izklājot tos aplī, un granātābolu sēklām.


8. Vistas aknu salāti: vienkārši, bet pārsteidzoši garšīgi!

Šie ir vieni no ātrākajiem un gardākajiem vistas aknu salātiem, ko varat pagatavot svētkiem. Sastāvdaļu minimums, ātra pagatavošana un garšīgs rezultāts!

Sastāvdaļas:

  • vistu aknas – 500 g
  • burkāni – 1 gab. (liels)
  • sīpols – 1 gab. (vidēji)
  • marinēti gurķi – 150 g
  • konservēti zaļie zirnīši – 200 g
  • majonēze – 1,5 ēd.k. l.
  • sāls – 1/3 tējk.
  • lauru lapa – 1 gab.

Pagatavošana:

Nomazgājam vistu aknas, noņemam taukus un ieliekam verdošā ūdenī. Pēc ūdens uzvārīšanās vāra 15 minūtes, noteikti nosmeļ putas, pievieno arī sāli un lauru lapas. Pēc atdzesēšanas sagriež aknas mazos gabaliņos. Sīpolu sagriež ceturtdaļgredzenos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Apcep dārzeņus augu eļļā, līdz tie kļūst mīksti. Marinētus gurķus sagriež nelielos gabaliņos. Liek salātu bļodā: vārītas aknas, apceptus sīpolus un burkānus, marinētus gurķus un zaļos zirnīšus, pievieno majonēzi, sāli, piparus, samaisa un pasniedz. Dekorē ar svaigiem zaļumiem un pasniedz!


9. Kārtainie salāti ar vistu – garšīgi, skaisti un piemēroti svētkiem!

Ļoti interesanti svētku salāti “Cālis zem kažoka”. Garšīga visu produktu kombinācija! Sulīgi un koši – šie salāti nepaliks nepamanīti. To ir ļoti viegli pagatavot un vēl vienkāršāk izrotāt!

Sastāvdaļas:

  • vistas fileja – 400 g
  • zaļie lociņi – 50 g
  • olas – 4 gab.
  • siers – 100 g
  • burkāni – 1 gab.
  • bietes – 1 gab.
  • granātābols – 1 gab.
  • majonēze
  • sāls

Pagatavošana:

Vāra olas līdz tās ir cietas. Bietes, burkānus un vistas fileju atsevišķi ietin folijā un cep līdz gatavībai cepeškrāsnī (var arī vārīt). Vistas fileju uzvāra vai cep cepeškrāsnī, pēc atdzesēšanas to smalki sagriež, kā arī sasmalcina lociņus. Bietes, burkānus, olas un sieru sarīvē uz rupjās rīves. Granātābolu sagriež un nomizo. Salātus kārto kārtās: vistas fileja, majonēze, loki, olas – majonēze, siers – majonēze, burkāni – majonēze, bietes – majonēze, granātābolu sēklas. Lai salāti izskatītos vienmērīgi, ēdiena gatavošanai labāk izmantot gatavošanas riņķi. Gardi un skaisti salāti svētku galdam gatavi!


10. Salāti ar vistu un žāvētām plūmēm. Visiem patiks!

Ja vēlies pārsteigt viesus, pagatavojiet svētku galdam salātus ar vistu un žāvētām plūmēm! Šie salāti valdzina ar savu ļoti interesanto un pikanto garšu. Neparasti skaisti un koši, katrs viesis vēlēsies nogaršot šos salātus!

Sastāvdaļas:

  • vistas fileja – 300 g
  • svaigi gurķi – 2 gab.
  • olas – 5 gab.
  • siers – 100 g
  • žāvētas plūmes – 200 g
  • valrieksti – 100 g
  • majonēze – 100 g

Pagatavošana:

Olas novāra, sadala baltumos un dzeltenumos, pēc tam atsevišķi sarīvē uz smalkās rīves. Sieru sarīvē uz rupjās rīves, svaigos gurķus sagriež mazos kubiņos. Vistas fileju novāra sālsūdenī, atdzesē un sagriež kubiņos. Valriekstus samaļ blenderī. Žāvētas plūmes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm, tad sagriež mazos gabaliņos. Lai salāti būtu gludi un skaisti, kārtojam tos kārtās īpašā riņķī: vista, majonēze, dzeltenumi, majonēze, svaigi gurķi, majonēze, siers, majonēze, žāvētas plūmes, majonēze, valrieksti, majonēze, olbaltumi. Salātus virsū var dekorēt ar svaigiem zaļumiem un gurķi. Svētku salāti ir gatavi!


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More