Šodien vēlos padalīties ar savu iecienītāko speķa sālīšanas recepti, speķi man mācīja sālīt mamma, bet mammai – vecmāmiņa. Ticiet man, šis ir ļoti garšīgs, recepte ir pārbaudīta gadu gaitā.
Sastāvdaļas:
- Speķis -1 kg
- Sāls – 4 ēdamk.
- Ķiploki – 10-15 daiviņas
- Pipari – pēc garšas
Pagatavošana
Iesākumā speķi sagriež gabalos tādās porcijās, kādas esat iecienījuši.
Ķiplokus nomizo, izlaiž caur ķiplokspiedi vai arī var sasmalcināt ar blenderi.
Ķiplokiem pievieno melnos piparus un sāli (es pievienošu sāli – uz 1 kg tauku 2 ēdamkarotes sāls).
Speķa gabaliņus ierīvēju ar gatavu ķiploku un sāli un ielieku katliņā (ieliku katliņā maisiņu un ieliku speķi).
Liek 3 – 4 dienas nostāvēties un varat sākt mieloties!