Gaļa “Čipollīno”: vīramāsa ilgi neatklāja noslēpumu un gatavoja tikai pa svētkiem

edzive

Gards gaļas ēdiens ar nosaukumu “Čipollīno”. Vīramāsa ilgu laiku nevēlējās atklāt sulīguma noslēpumu. Starp citu, pēc šīs receptes jebkura gaļa iznāk sulīga, mīksta un galvenais – neprasa lielas pūles. Vārdu sakot, kā jums patīk.

Sastāvdaļas:
Gaļas fileja – 900 g
Mārrutki – 1 ēdamkarote
Sāls – 1 tējkarote (nepilna)
Sausais ķiploku pulveris – 1 tējkarote (vai 4 daiviņas)
Gaļas garšvielu maisījums – 1 tējkarote (melnie, sarkanie pipari, koriandrs)
Augu eļļa – 1 ēdamkarote

Mērcei:
Sīpoli – 2 gab.
Skābais krējums – 2 ēdamkarotes
Sinepes – 1 tējkarote
Sāls – pēc garšas
Siers – 100 g

Pagatavošanas veids:

Gaļu sagriež porciju gabaliņos apmēram 1 cm biezumā. Šodien izmantota cūkgaļas karbonāde. Gaļu neklapē, un tas ir viens no šīs receptes noslēpumiem.

    Bļodā pievienojam 1 ēdamkaroti mārrutku, 1 ēdamkaroti sojas mērces, 1/2 tējkarotes sāls, garšvielas – 1 tējkaroti sausā ķiploka, melnos piparus, saldo papriku un gaļas garšvielu maisījumu. Visu rūpīgi samaisām.

    Liekam gaļas gabaliņus bļodā un samaisām, rūpīgi iemasējot marinādi gaļā ar rokām. Vēl viens noslēpums – gaļu pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam marinēties ledusskapī uz 24 stundām. Es parasti marinēju no vakara, un nākamajā dienā, kad nepieciešams, izņemu un gatavoju.

    Pagatavosim mērci: ar blenderi sasmalcinām sīpolus, pievienojam skābo krējumu, sinepes, sāli un visu samaisām.

    Ņemam cepamo pannu, ieziežam to ar eļļu. Gaļu liekam uz pannas un pa virsu izkārtojam mērci.

    Liekam cepeškrāsnī un cepam 200 grādu temperatūrā 15 minūtes. Tad pārkaisām ar rīvētu sieru un cepam vēl 10–15 minūtes. Gaļa ir gatava! Izņemam no cepeškrāsns un pasniedzam ar jebkuru piedevu.


    You may also like

    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More