Baklažāni ar dārzeņiem krējuma mērcē

edzive

Mums šovakar vakariņās baklažāni ar dārzeņiem krējuma mērcē. Vai esat mēģinājuši? Ļoti garšīgs ēdiens! Turklāt tas ir lielisks gan karstā, gan aukstā veidā!

Baklažānus sagriežu tā, lai izveidotos “vēdeklis” (gareniski, negriežot līdz galam). Tomātus un sīpolus sagriežu ripiņās, papriku – var gan gredzenos, gan strēmelēs. “Piepildu” baklažānus ar dārzeņiem.

Mērcei sajaucu skābo krējumu, majonēzi, ķiplokus un sieru. Sieru sarīvēju, ķiplokus izspiežu caur spiedi. Krējumu parasti izvēlos ar vismaz 20% tauku saturu.

Te uzreiz pieminēšu – jā, majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu, bet tad mērce būs šķidrāka. Sieru gan izņemt no receptes nevajadzētu – garša nebūs tā pati. Pievienoju sāli pēc garšas, var arī melnos maltos piparus. Samaisu un lieku virsū baklažāniem.

Aptuvenās proporcijas:

  • Baklažāni – 3-4 gab.
  • Tomāti – 3-4 gab.
  • Sīpoli – 2 gab.
  • Paprika – 2 gab.
  • Ķiploki – 5 daiviņas
  • Skābais krējums – 250 g
  • Majonēze – 3 ēd. k.
  • Siers – 100-120 g
  • Sāls pēc garšas

Cepu cepeškrāsnī 20 minūtes (180 °C). Tad pārklāju ar foliju un turpinu cept vēl 30-35 minūtes (līdz gatavs). Pirms pasniegšanas pārkaisu ar zaļumiem.

Labu apetīti! 🍽️ ❤️

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More