Mums šovakar vakariņās baklažāni ar dārzeņiem krējuma mērcē. Vai esat mēģinājuši? Ļoti garšīgs ēdiens! Turklāt tas ir lielisks gan karstā, gan aukstā veidā!
Baklažānus sagriežu tā, lai izveidotos “vēdeklis” (gareniski, negriežot līdz galam). Tomātus un sīpolus sagriežu ripiņās, papriku – var gan gredzenos, gan strēmelēs. “Piepildu” baklažānus ar dārzeņiem.
Mērcei sajaucu skābo krējumu, majonēzi, ķiplokus un sieru. Sieru sarīvēju, ķiplokus izspiežu caur spiedi. Krējumu parasti izvēlos ar vismaz 20% tauku saturu.
Te uzreiz pieminēšu – jā, majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu, bet tad mērce būs šķidrāka. Sieru gan izņemt no receptes nevajadzētu – garša nebūs tā pati. Pievienoju sāli pēc garšas, var arī melnos maltos piparus. Samaisu un lieku virsū baklažāniem.
Aptuvenās proporcijas:
- Baklažāni – 3-4 gab.
- Tomāti – 3-4 gab.
- Sīpoli – 2 gab.
- Paprika – 2 gab.
- Ķiploki – 5 daiviņas
- Skābais krējums – 250 g
- Majonēze – 3 ēd. k.
- Siers – 100-120 g
- Sāls pēc garšas
Cepu cepeškrāsnī 20 minūtes (180 °C). Tad pārklāju ar foliju un turpinu cept vēl 30-35 minūtes (līdz gatavs). Pirms pasniegšanas pārkaisu ar zaļumiem.
Labu apetīti! 🍽️ ❤️
- Ņemu malto gaļu, sēnes un gatavoju kotletes cepeškrāsnī
- Salāti “Parīze sniegā”
- Noslēpumi un viltības: kā pagatavot šķelto zirņu biezputru bez iepriekšējas mērcēšanas!?
- Fantastiski vienkārši! Ģeniāla kūka BEZ CEPŠANAS 15 minūtēs. Vienkārši kūst mutē!
- Mazas bulciņas sviestmaizēm! Pasniedzu ar sieru, gaļu, dārzeņiem, salātiem, pastēti vai vienkārši ar sviestu