Neparastos salātus, ar vēl neparastāku nosaukumu, daudzas mājsaimnieces novērtē ar receptes vienkāršību, bet vīri – ar izsmalcināto garšu. Turklāt par salātu pamatu tradicionāli tiek uzskatītas vistu mādziņas, kas novārītas un pasniegtas kā ausktā uzkoda.
Sastāvdaļas:
- Vistu māgas
- Sīpols
- ēdamkarote 5% etiķa,
- pustējkarote cukura
- sāls
- dilles
Pagatavošana
Ēdiena pagatavošanas process ir gana vienkāršs. Vistu māgas vispirms divas stundas novāra sālsūdenī. Šajā laikā tām vajadzētu palikt mīkstām un maigām.
Tad marinē sīpolu: sagriež to pusgredzenos, pievieno sāli, cukuru. Samaisa un noliek.
Kad māgas atdzisušas, tad sagriež tās mazākos gabalos un liek bļodā. Pievieno sīpolu, visu apkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem un samaisa. Kādu laiku lieciet salātus ledusskapī, lai tie savelkās.