75 gadus vecā Larisa Rubaļskaja ir ne tikai slavena dzejniece, bet arī lieliska saimniece, kuras krājumā ir daudz kulinārijas smalkumu un firmas recepšu. Viņa labprāt dalās pieredzē ar faniem un pat veido ēdienu gatavošanas emuāru. Larisa ir pārliecināta par vecā teiciena patiesumu, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu, tāpēc viņa iesaka iemācīties… izcept izcilus kartupeļus taukos ar sīpoliem un siļķēm. Galu galā tieši šis ēdiens savulaik iekaroja viņas vīru Deividu Rozenblatu.
Dzejniece atzīst, ka galvenais ir izvēlēties pareizos kartupeļus, un tajā viņa seko mātes padomam, kura mācīja, ka kartupeļiem jābūt gludiem un, ja cik iespējams, bez “acīm”, lai tie nezaudētu formu cepšanas procesā.
Cepti kartupeļi Larisas Rubaļskajas gaumē
Sastāvdaļas
- kartpeļi
- speķītis
- sarkanais un baltais sīpols
- siļķe
- cukurs
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež palielos salmiņos. Speķi ar lieso gaļiņu sagriež un liek uz pannas apcepties. Sīpolu sasmalcina un pievieno gaļai. Tad pannā liek kartupeļus un cep nepārtraukti maisot 5 – 7 minūtes. Siļķi sagriež mazos gabaliņos. Sagriež sarakano sīpolu, apkaisa ar cukuru un liek uz siļķes. Ceptajiem kartupelīšiem pēc garšas pievieno sāli un pasniedz ar siļķi un skābētiem kāpostiem.