Sacepums – suflē no diētiskā biezpiena: gaisīgs un maigs deserts

edzive

Maigs un gaisīgs deserts no diētiskā biezpiena, kas ļoti labi derēs kā noslēgums jebkurām svinīgām pusdienām. Apelsīnu sula piepilda desertu ar brīnišķīgu eksotisku garšu. Kā saistvielas ir manna un olas. 

Sastāvdaļas

  • Diētiskais biezpiens – 400g
  • Olas – 4gb
  • Manna – 6 ēd. kar. 
  • Apelsīns – 1gb
  • Konservētas aprikozes – 400g
  • Cukurs – 4 ēd. kar. 
  • Sāls – šķipsniņa
  • Cepamais pulveris – 2 tējk. 
  • Sviests – formas iesmērēšanai

Pagatavošana

Biezpienu divreiz izberž caur sietu. Ja grib ietaupīt laiku, tad var biezpienu vienkārši sablenderēt. Apelsīnu nomazgā un pārgriež uz pusēm. No vienas pusītes izspiež sulu, nomēra 4 ēdamkarotes. Biezpienam pievieno apelsīnu sulu, cukuru un sāli. Sakuļ līdz rodas gaisīga masa. Otrā traukā iesit olas, sakuļ ar mikseri. Traukā ar biezpienu pievieno mannu un cepamo pulveri, sakuļ. Pievieno sakultās olas. Lēnām, akurāti samaisa ar lāpstiņu, līdz rodas viendabīga masa. 
Cepšanas formu izsmērē ar izkausētu sviestu un izkaisa ar mannu. Liek pusi biezpiena masas. Tālāk liek aprikozes un pārklāj ar atlikušo biezpiena masu. 

Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30-40 minūtes. Cepšanas laiks ir atkarīgs no formas izmēra. Sacepums – suflē ir pasniedzams gan silts, gan auksts. Pasniedz ar tēju vai kafiju. Ja vēlas vēl bagātāku garšu, tad var uzsmidzināt aprikožu brendiju. Šis variants derēs tikai pieaugušajiem. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More