Sātīga uzkoda ”Garšīgā” – no galda vienmēr pazūd pirmā

edzive

Parastās uzkodas visiem ātri apnīk tāpēc šoreiz pagatavosim garšīgu, sātīgu un viegli pagatavojamu uzkodu. Ar picu un sviestmaizi vairs nevienu nepārsteigsi, tāpēc uzkoda ”Garšīgā” noteikti garšos! 

Sastāvdaļas

  • Kārtainā mīkla – 500g
  • Cietais siers – 150g
  • Desa – 150g
  • Šampinjoni – 150g
  • Sīpoli – 1gb
  • Kečups vai adžika
  • Sāls – pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas
  • Zaļumi – pēc izvēles

Lasi arī: Spageti ar boloņas mērci

Pagatavošana

Mīklu atlaidina istabas temperatūrā. Šampinjonus notīra, kārtīgi nomazgā un atstāj aukstā ūdenī, lai nepaliek melni. Sīpolu sagriež kubiņos un liek uz ieeļļotas pannas cepties. Cep ap 4-5 minūtes neliekot pannai virsū vāku. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs un liek pannā pie sīpoliem. Samaisa, pievieno sāli un piparus. Šampinjoni jācep 7-8 minūtes līdz veidojas zeltaina garoziņa.Vāku pannai neliek. Atsevišķos traukos uz rupjas rīves sarīvē desu un sieru vai sagriež ļoti smalkos salmiņos. 
Atkausēto mīklu izrullē līdz 0.5cm, apsmērē ar ketčupu vai adžiku, apkaisa ar saviem izvēlētiem zaļumiem. Uz mīklas plānām kārtām liek sēnes ar sīpoliem, tad desu un pēdējā kārtā sieru. Satin stingrā ruletē. Svarīgi ir pielipināt ārējo mīklas malu lai nerullējas vaļā. Ruleti sagriež mazos 3-4 cm biezos gabaliņos. 
Cepamtrauku izsmērē ar eļļu vai ieklāj cepampapīru, saliek rullīšus un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep 15-20 minūtes. 

Ar sastāvdaļām var eksperementēt – pamainīt desas šķirni, šampinjonu vietā likt marinētu gurķi, kečupa vietā likt majonēzi. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More