Kartupeļu daiviņas ar sieru un zaļumiem

edzive

Sastāvdaļas 4-6 porcijām:

  • 3-4 lieli kartupeļi;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 2 tējkarotes sāls;
  • 2 tējkarotes ķiploku pulvera vai sasmalcināta svaigā ķiploka;
  • 2 tējkarotes itāļu garšvielu, var aizstāt arī ar citu garšvielu maisījumu;
  • Pusglāze sasmalcināta parmezana siera;
  • Pēc izvēles: pētersīļi vai koriandrs, vai citi zaļumi;
  • Mērce pēc izvēles.
jauns1

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 – 190 grādiem. Cepešpannā ieklāj cepampapīru vai arī ielej un izsmērē olīveļļu. Ņem kartupeli – griez uz pusēm un tad katru pusīti vēl uz 3 – 4 daļām, lai katrs gabaliņš iegūtu daiviņas formu. Kartupeļu daiviņas liec bļodā, pārlej ar olīveļļu un kārtīgi samaisi. Ļauj 2-3 minūtes ievilkties.

Citā traukā sajauc sāli, ķiploku pulveri, itāļu garšvielas – vari tās aizstāt ar citām specifiskām garšvielām. Pēc tam kartupeļu daiviņas pārkaisi ar parmežana sieru. Tad liec klāt arī garšvielu maisījumu. Visu rūpīgi samaisi un atstāj uz minūti ievilkties. Liec kartupeļus krāsnī uz aptuveni 25 minūtēm, līdz daiviņas būs zeltaini brūnas.  Kad gatavs, apber tās ar zaļumiem un ēd kopā ar kādu mērcīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More