Vienkāršas, bet sātīgas brokastis,tā ir īsta māksla. It īpaši, ja tiek patērēta tikai pusstunda lai tās pagatavotu. Var pagatavot trubiņas ar dažādiem pildījumiem. Šodien gatavosim trubiņas ar ābolu pildījumu.
Sastāvdaļas
- Tostermaize – 300g
- Cukurs – 1 ēd. kar.
- Rieksti – pusglāze
- Aprikožu džems – pēc garšas
- Āboli – 4gb
- Ola – 1gb
- Ciete – 1 ēd. kar.
- Pūdercukurs – pēc garšas
- Kanēlis – pēc garšas
Lasi arī: Šo recepti man iemācīja draudzene no Londonas! Gardie vistu “pirkstiņi”
Pagatavošana
Ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež mazos gabaliņos. Liek uz sausas pannas un pieber cukuru un liek uz mazas uguns. Maisa un karsē ābolus tik ilgi, līdz izkusis cukurs un iztvaikojis šķidrums.
10 šķēlēm maizes nogriezt garoziņas no visām pusēm. Izrullē šķēles līdz apmēram 2mm biezas. Kad āboli mīksti, pievieno džemu pēc garšas un cieti. Samaisa un liek uz izrullētās maizes šķēles malas. Satin kā trubiņu. Satītās trubiņas liek cepamtraukā, kas izklāts ar cepampapīru.
Apsmērē trubiņas ar sakultu olu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ap 10 minūtes. Gatavās, nedaudz atdzisušās trubiņas pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.