Vai jums garšo zefīri? Es tos dievinu! Un kamēr pats nesāksiet tos gatavot, nemaz nevariet iedomāties, kā tie ir pagatavojami! Šodien atklāsim jums 4 interesantus faktus par šo garumu.
1. Zefīri nav jācep
Kad draugiem stāstu, kā pagatavot zefīrus, bieži var dzirdēt pārsteiguma vārdus, ka zefīri nav jācep. Es nezinu, no kurienes radies kļūdains priekšstats, bet zefīri patiešām nav jācep. Cepeškrāsns zefīru gatavošanai ir pilnīgi lieka.
2. Zefīrs satur lielu kaloriju daudzumu
Viena no pasaules vadošajām zefīru ražošanas kompānijām 2003. gadā sāka ražot zefīrus ar nosaukumu “Sharmel” un to sauklis bija: “Mazs sieviešu prieks”, kurā apgalvots, ka zefīri ir mazkaloriju saldums. Bet tā nav.
Vienā zefīrā ir vidēji 140 kaloriju. Tas, protams, ir mazāk kā “Snicker” batoniņā, tomēr, ja sekojat līdzi savai ēdienkartei, tad ar zefīriem nevajag pārlieku aizrauties.
3. Zefīrus var gatavot no tik daudz kā
Zefīrus var pagatvot no tik daudz kā, tomēr tuvāk papētot sastāvu, atklāsiet, ka veikalā nopērkamie zefīri nemaz nav tik veselīgi.
Rūpnieciski gatavoti zefīri satur ārkārtīgi daudz piedevu, tomēr mājās gatavoti zefīri ir gan veselīgāki, gan gardāki. Var izmantot augļu biezeņus, sīrupus un iegūt dabīgus zefīrus.
4. Zefīri ir viegli gatavojami mājās
Ja jums šķiet, ka zefīrus pagatavot ir grūti, tad jūs maldāties! Lūk, recepte, kā šo dievīgo gardumu pagatavot mājās apstākļos.