Veikalā majonēzi vairs nepērku, tagad gatavoju mājās “Provansas” majonēzi pati

edzive

Iemācīties pagatavot majonēzi mājās var ikviens. Šai mērcei nav nepieciešamas īpaši dārgas vai retas sastāvdaļas, un tas šo uzdevumu padara vēl vieglāku. Majonēze būs gatava burtiski dažās minūtēs, bet tās sastāvdaļas noteikti atradīsies ikvienā ledusskapī.

Dabiskā mājas majonēze

Ja jums pēkšņi ir sagribējies majonēzi, taču mājās tās vairs nav, tad to var ātri pagatavot patstāvīgi. Un, ja šai mērcei vēl pievienosim garšvielas , tad tā nemaz nebūs sliktāka par veikala Provansas majonēzi. Un šobrīd taču ir tik svarīgi lietot uzturā dabiskus produktus. Tāpēc, lūk, arī mēs piedāvājam pagatavot visgardāko dabisko mājas majonēzi.

Aromātiskais cienasts

Lai arī šī recepte sniedz vērtīgus padomus tiem, kas majonēzi gatavos pirmo reizi, tomēr tā ir visai vienkārša. Tā kā nav jāsatraucas, ka mērce varētu neizdoties. Esam pacietīgi un labā garastāvoklī, lai viss izdotos. Turklāt gatavot ēst vienmēr vajag labā garastāvoklī. Ķeramies pie darba.

Sastāvdaļas:

  • 280 ml rafinētas eļļas
  • 1 tējk. cukura
  • 1 ola
  • 0,5 tējk. sāls
  • 0,5 tējk. sinepju
  • 1 ēd.kar 9% etiķa

Pagatavošana:

  1. Majonēzes pagatavošanai tev noteikti būs vajadzīgs blenderis. Tas ātri un kvalitatīvi pārvērtīs visas sastāvdaļas pilnvērtīgā mērcē. Sagatavo blenderi, ieliec vienu olu verdošā ūdenī uz 30 sekundēm un ļauj tai atdzist.
  2. Pēc tam saliec visas sastāvdaļas blendera krūzē un sāc kult. Ņem vērā, ka kulšana ir jāsāk ar olas dzeltenumu.
  3. Etiķi var aizstāt ar citrona sulu vai izmantot tā vietā, piemēram, ābolu etiķi. Sastāvdaļu daudzumu, protams, palielini atkarībā, cik lielam ēdāju vai ēdienu skaitam tu gribi pagatavot majonēzi.
  4. Majonēze jākuļ tik ilgi, līdz tā pārvēršas viendabīgā, biezā masā.Tas var aizņemt nedaudz vairāk par 1-2 minūtēm. Pārbaudīt majonēzes gatavību var ar parastu karoti. Ja tā stāv mērcē taisni un negrasās nokrist, tad konsistence ir pareiza.
  5. Topošajai majonēzei izmanto tikai rafinēto eļļu, citādi mērces garša kļūs rūgtena. Bet, ja vēlies pagatavot īpašu mērci uz majonēzes bāzes, tad jau gatavai majonēzei pievieno sasmalcinātus ķiplokus vai svaigus garšaugus.

Mājās gatavota dabiskā majonēze visai ģimenei

Pirktā majonēze, protams, nav slikta, taču mēs nekad nevaram zināt, vai tajā patiešām ir ieliktas svaigas olas un attīrīta eļļa. Toties to, ka šajā mazajā paciņā var satilpt dažādu aromatizatoru, stabilizatoru, krāsvielu un garšas pastiprinātāju  komplekss, to gan mēs varam iedomāties. Tādēļ ir vērts kārtīgi padomāt, vai tavam vēderam šāds prieks vispār ir vajadzīgs.

Cita lieta, ja produkts ir pašu gatavots. To var ne tikai patstāvīgi pagatavot, bet arī paeksperimentēt. Piemēram, aizstāt saulespuķu eļļu ar olīveļļu. Vai arī vistu olu vietā paņemt paipalu olas. Varbūt tieši tāda garša tev patiks daudz labāk? Droši izmēģini dažādus variantus ar pašu gatavoto majonēzi. Bet, ja tu jau sen gatavo dabisko majonēzi mājās, tad pastāsti mums par to komentāros!


Pagatavo arī:

Pagaršojis manis gatavoto neparasto uzkodu, vīrs atteicās ēst citu gaļu, un tāpēc tagad vistas fileju pērku kilogramiem

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More