Mana vienkāršākā un ideālākā kabača recepte dažu minūšu laikā. Sulīga, veselīga un nav jācep uz pannas

edzive

Kabačus vairs necepu, sanāk sulīgāki, veselīgāki, ātrāki un plīts nav apšļakstīta ar eļļu! Šo gatavoju ļoti bieži, jo recepte ir veiksmīga un vienkārša, pagatavojas dažu minūšu laikā.

Ēdiena gatavošana 👨🏻‍🍳

Vienai cepškrāsns plātei vajadzēs divus nelielus kabačus, kas jāsagriež aptuveni 6mm biezās ripiņās.

Uz plātes liek pergamentu un iesmērē ar pavisam plānu eļļas kārtiņu. Tad sagreiztās kabaču ripiņas liek uz pannas.

Ar silikona otu kabačus apsmērē ar olīveļļu.

Pēc tam apkaisa ar sāli pēc garšas. Malti melnie pipari pēc garšas. Varat arī pievienot ķiplokus un iecienītākās garšvielas.

Kabaču virspusi apkaisa ar rīvētu cieto sieru. Es ņemu diezgan daudz siera 40-50g. No tā veidojas skaista zeltaini brūna krāsa. Es arī daudzkārt gatavoju bez siera, arī sanāk ļoti garšīgi, bet tad nebūs garoza, cukini paliks gaišā krāsā.

Cepiet kabaci cepeškrāsnī 200°C 15 minūtes. Gatavošanas laiks būs atkarīgs no tā, kāda veida cukini vēlaties. Ja jums garšo kraukšķīgie cukini, cepiet mazāk laika, ja mīksti, tad ilgāk.

📖 Sastāvdaļas:

  • Cukini: 2gab
  • Sāls, malti melnie pipari: pēc garšas
  • Cietais siers: 40-50g
  • Olīveļļa vai saulespuķu eļļa: 1 ēdamkarote

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More