Kabačus vairs necepu, sanāk sulīgāki, veselīgāki, ātrāki un plīts nav apšļakstīta ar eļļu! Šo gatavoju ļoti bieži, jo recepte ir veiksmīga un vienkārša, pagatavojas dažu minūšu laikā.
Ēdiena gatavošana 👨🏻🍳
Vienai cepškrāsns plātei vajadzēs divus nelielus kabačus, kas jāsagriež aptuveni 6mm biezās ripiņās.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/09/Screen-Shot-2022-09-20-at-15.44.18.png)
Uz plātes liek pergamentu un iesmērē ar pavisam plānu eļļas kārtiņu. Tad sagreiztās kabaču ripiņas liek uz pannas.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/09/Screen-Shot-2022-09-20-at-15.45.46.png)
Ar silikona otu kabačus apsmērē ar olīveļļu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/09/Screen-Shot-2022-09-20-at-15.47.26.png)
Pēc tam apkaisa ar sāli pēc garšas. Malti melnie pipari pēc garšas. Varat arī pievienot ķiplokus un iecienītākās garšvielas.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/09/Screen-Shot-2022-09-20-at-15.47.46.png)
Kabaču virspusi apkaisa ar rīvētu cieto sieru. Es ņemu diezgan daudz siera 40-50g. No tā veidojas skaista zeltaini brūna krāsa. Es arī daudzkārt gatavoju bez siera, arī sanāk ļoti garšīgi, bet tad nebūs garoza, cukini paliks gaišā krāsā.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/09/Screen-Shot-2022-09-20-at-15.48.56.png)
Cepiet kabaci cepeškrāsnī 200°C 15 minūtes. Gatavošanas laiks būs atkarīgs no tā, kāda veida cukini vēlaties. Ja jums garšo kraukšķīgie cukini, cepiet mazāk laika, ja mīksti, tad ilgāk.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/09/Screen-Shot-2022-09-20-at-15.50.02.png)
📖 Sastāvdaļas:
- Cukini: 2gab
- Sāls, malti melnie pipari: pēc garšas
- Cietais siers: 40-50g
- Olīveļļa vai saulespuķu eļļa: 1 ēdamkarote