Man parasti saldētavā ir vistas spārniņi. Kad vēlos iepriecināt vīru, es to izņemu, atkausēju un gatavoju uzkodu “seriālam”. Ļoti garšīgi, viegli un lēti!
PAGATAVOŠANA:
Spārnus sagriezu trīs daļās. Šim ēdienam es neizmantoju spārnu galus. Pēc tam tos var pievienot buljonam.

Pārlieku bļodā, pievienoju visas garšvielas, sāli un ķiplokus. Es sarīvēju ķiplokus vai izspiežu caur ķiplokspiedi. Izspiežu sulu no citrona. Jums vajag apmēram divas ēdamkarotes citrona sulas. Ja citrona nav, var paņemt 2 ēd.k. ābolu sidra etiķa. Visu labi samaisu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz pāris stundām. Tādā veidā spārniņi labi iemarinēsies.

Precīzu sastāvdaļu daudzumu atradīsiet raksta beigās.
Pēc divām stundām atsevišķā traukā sajauciet olu baltumus ar cieti. Baltumus nedaudz saputoju ar putojamo slotiņu (viegli) un pievienoju cieti. Jūs varat ņemt jebkuru cieti. Es parasti lietoju kartupeļu.

Sagatavotos spārnus izņemu no ledusskapja, noņemu plēvi un pievienoju olu baltumus un cieti. Vēlreiz labi samaisa.

Nelielā katliņā ielej augu eļļu un uzkarsē. Es apcepšu spārnus.

Uzmanīgi liek vistu spārniņus verdošā eļļā. Cep līdz zeltaini brūnai krāsai. Tad nolieku uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.

Tas arī viss! Garda, aromātiska uzkoda gatava. Ārpuse kraukšķīga un garšīga, iekšā gaļa ļoti sulīga!


Sastāvdaļas:
• Vistas spārniņi – 1 kg
• Olu baltumi – 2 gab.
• Ciete – 2 ēd.k.
• Citronu sula – 2 ēd.k.
• Ķiploki – 2 zobi.
• Paprika – 1 tējk.
• Koriandrs – 1 tējk.
• Karstā garšviela – 1 tējk.
• Hmeli-suneli – 0,5 tējk.
• Sāls
Protams, jūs varat cept šos spārnus cepeškrāsnī. 180 grādos apmēram 35 minūtes. Paskaties uz savu krāsni!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!
- Kotletes tagad gatavoju cepeškrāsnī un bez olām – tik sulīgas uz pannas nesanāk. 3 viltības, kā pagatavot gaisīgas un aromātiskas kotletes.
- Somu salāti ar siļķi un bietēm “Rosolli”. Lieliska alternatīva vinegretam un siļķei kažokā!
- Kā es cepu savu “slinko” ābolu plātsmaizi. Visu samaisu un hop! uz cepešpannas. Recepte ar daudz pildījuma un maz mīklas