Man parasti saldētavā ir vistas spārniņi. Kad vēlos iepriecināt vīru, es to izņemu, atkausēju un gatavoju uzkodu “seriālam”. Ļoti garšīgi, viegli un lēti!
PAGATAVOŠANA:
Spārnus sagriezu trīs daļās. Šim ēdienam es neizmantoju spārnu galus. Pēc tam tos var pievienot buljonam.

Pārlieku bļodā, pievienoju visas garšvielas, sāli un ķiplokus. Es sarīvēju ķiplokus vai izspiežu caur ķiplokspiedi. Izspiežu sulu no citrona. Jums vajag apmēram divas ēdamkarotes citrona sulas. Ja citrona nav, var paņemt 2 ēd.k. ābolu sidra etiķa. Visu labi samaisu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz pāris stundām. Tādā veidā spārniņi labi iemarinēsies.

Precīzu sastāvdaļu daudzumu atradīsiet raksta beigās.
Pēc divām stundām atsevišķā traukā sajauciet olu baltumus ar cieti. Baltumus nedaudz saputoju ar putojamo slotiņu (viegli) un pievienoju cieti. Jūs varat ņemt jebkuru cieti. Es parasti lietoju kartupeļu.

Sagatavotos spārnus izņemu no ledusskapja, noņemu plēvi un pievienoju olu baltumus un cieti. Vēlreiz labi samaisa.

Nelielā katliņā ielej augu eļļu un uzkarsē. Es apcepšu spārnus.

Uzmanīgi liek vistu spārniņus verdošā eļļā. Cep līdz zeltaini brūnai krāsai. Tad nolieku uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.

Tas arī viss! Garda, aromātiska uzkoda gatava. Ārpuse kraukšķīga un garšīga, iekšā gaļa ļoti sulīga!


Sastāvdaļas:
• Vistas spārniņi – 1 kg
• Olu baltumi – 2 gab.
• Ciete – 2 ēd.k.
• Citronu sula – 2 ēd.k.
• Ķiploki – 2 zobi.
• Paprika – 1 tējk.
• Koriandrs – 1 tējk.
• Karstā garšviela – 1 tējk.
• Hmeli-suneli – 0,5 tējk.
• Sāls
Protams, jūs varat cept šos spārnus cepeškrāsnī. 180 grādos apmēram 35 minūtes. Paskaties uz savu krāsni!
- Labākais brokastu ēdiens bērniem. Pagatavojams 5 minūtēs
- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte





