Šādu sviestu pievienoju dažādiem ēdieniem – gan gatavošanas laikā, gan jau gataviem ēdieniem. Var pasniegt ar makaroniem, pievienot cepšanai (pīrāgiem un maizei), izmantot dažādās mērcēs vai vienkārši uzlikt uz svaigas vai grauzdētas maizes un baudīt ar tēju. Ļoti garšīgi! 😋
🔹 Pagatavošana:
Dilles nomazgāju un rūpīgi nosusinu. Pēc tam smalki sagriežu (kātiņus neizmantoju).
Sviestu izņemu no ledusskapja iepriekš, lai tas kļūtu mīksts. Pievienoju tam sasmalcinātās dilles, nedaudz rīvētas citrona miziņas un melnos maltos piparus. Var pievienot arī muskatriekstu vai nedaudz kaltēta ķiploka. Ja vēlas, var viegli pievienot sāli. Visu rūpīgi samaisu.




🔹 Uzglabāšana:
Sviestu lieku uz folijas un satin rullītī. Uzglabāju ledusskapī apmēram nedēļu. Ja vēlos saglabāt ilgāk, ielieku saldētavā – tur tas var glabāties līdz diviem mēnešiem.
Izmēģiniet – tas ir lielisks papildinājums dažādiem ēdieniem! 🍞🥖🍝
- Ņemu malto gaļu, sēnes un gatavoju kotletes cepeškrāsnī
- Salāti “Parīze sniegā”
- Noslēpumi un viltības: kā pagatavot šķelto zirņu biezputru bez iepriekšējas mērcēšanas!?
- Fantastiski vienkārši! Ģeniāla kūka BEZ CEPŠANAS 15 minūtēs. Vienkārši kūst mutē!
- Mazas bulciņas sviestmaizēm! Pasniedzu ar sieru, gaļu, dārzeņiem, salātiem, pastēti vai vienkārši ar sviestu