Grauzdiņi ”Zemnieku” – recepte no 80.-90. gadiem, bet cieņā arī šodien. Tiek apēsti ātrāk nekā silti pīrādziņi

edzive

Sena grauzdiņu jeb karsto maizīšu recepte. gatavo no visparastākajiem produktiem, kuri vienmēr ir mājās. Grauzdiņi sanāk sātīgi un garšīgi. Ir divi nosacījumi gatavojot grauzdiņus – nelikt pārāk daudz pildījuma, lai cepot nekristu nost. Un otrs – likt maizīti cepties tikai tad, kad eļļa jau kārtīgi uzkarsusi. 

Sastāvdaļas: 

  • Bagete vai kukulis – 0,5gb
  • Ola – 1gb
  • Kartupelis – 1gb
  • Burkāns – 1gb
  • Sīpols – 0,5-1gb
  • Eļļa
  • Sāls

Pagatavošana: 

Kartupeli nomizo, sarīvē, pievieno olu. Turpat ierīvē burkānu, sīpolu. Visu kārtīgi samaisa, pieliek sāli. Maizi sagriež šķēlēs un virsū smērē pildījumu, bet ne daudz, jo būs grūti apgriezt. Uzkarsē pannā eļļu un liek maizītes ar pildījumu uz leju. Cep uz vidējas uguns dažas minūtes, pēc tam ātri apgriež. Gatavs! Pasniedz karstā veidā! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More