Fantastiska gaļas uzkoda

edzive

Domājot par svētku ēdienkarti, nevar iztikt bez interesantām uzkodām. Gaļas uzkodas ir pelnījušas īpašu ievērību. Piedāvājumā oriģināla gaļas uzkoda svētku galdam. Daudzkārtaina gaļas uzkoda ir īsts atradums gaļas cienītājiem. Ēdienā ir gan vistas gaļa, gan bekons, gan šķiņķis. Uzmanīgi ar sāli, jo šķiņķis un siers pats par sevi ir diezgan sāļi. Var izmantot neapstrādātu cūkas bekonu, vai kūpinātu,vai vārītu. 

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja – 2gb.
  • Tomāti – 2gb.
  • Cietais siers – 150g
  • Sāls – pēc garšas
  • Bekons – 200g
  • Maurloki – 2 tējk.
  • Šķiņķis – 150g
  • Melni pipari malti – pēc garšas

Lasi arī: Siera zupa ar papriku un vistu

Pagatavošana

Vistas fileju pārgriež uz pusēm gareniski, pārkaisa no abām pusēm ar sāli, pipariem. Ņem veidni – vislabāk taisnstūra kēksa formu. Bekonu izklāj tā, lai tas karājas pāri veidnes malām.

бекон в форме

Sagriež tomātu, šķiņķi, sarīvē sieru. Šķiņķi sagriež smalki. Veidnē visu kārto pa kārtām – pusi vistas, tomātus, sīpolu, sieru, šķiņķi. Tālāk atkal sieru, tomātu un sīpolu.

бекон в форме с помидорами

Pēdējā kārta ir atlikusī vista, ko pārklāj ar pāri malām esošo bekonu. Veidni pārklāj ar foliju un cep 40 – 45 minūtes 180 grādos. Atdzesē istabas temperatūrā nenoņemot foliju. Uz formas uzliek kādu slogu un liek ledusskapī, lai atdziest kārtīgi. Kad pilnībā atdzisis ņem nost foliju un uz virtuves dēlīša  izņem gatavo produktu. Ar papīra dvieli noņem izsūkušos un sastingušos taukus. Sagriež vienādās šķēles un kārto uz pasniegšanai paredzētā trauka. Ēdiens tiek pasniegts auksts. Pateicoties tomātam uzkoda ir sulīga. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More