Svaigos krabju salātus gatavoju kā restorānā, bez rīsiem un kukurūzas

edzive

Es krabju salātus gatavoju bez rīsiem un kukurūzas, jo tieši šis sastāvdaļas ir tās, kas pilnībā nomāc krabju nūjiņu garšu un neļauj tām salātos pilnībā izpausties.

Dalos ar divām lieliskām krabju salātu receptēm, kas garšo kā dārgs restorāna ēdiens!

Krabju nūjiņu salāti ar ananāsiem

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa krabju nūjiņu
  • 250-300 g konservētu ananāsu
  • 3 olas
  • 150-200 g cietā siera
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • majonēze vai krējums aizdaram
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Vispirms atkausējam krabju nūjiņas, ja esam nopirkuši saldētās. Tad tās nedaudz slīpi sagriežam šķēlēs, lai tās sanāktu platas. Otrs variants – sagriezt ļoti smalkos gabaliņos, arī tā būs ļoti garšīgi.
  2. Ieliekam sagrieztās krabju nūjiņas bļodā un pievienojam ananāsus. Ja ananāsi ir lielos riņķos, tos iepriekš sagriežam nelielos gabaliņos.
  3. Olas jau iepriekš novārām. Tad tās smalki sagriežam un uz vidējas rīves sarīvējam sieru. Pievienojam šīs sastāvdaļas salātiem.
  4. Ar preses palīdzību vai ar nazi sasmalcinām ķiplokus. Pievienojam salātiem majonēzi vai krējumu. Mērci var aizstāt arī ar grieķu jogurtu. Pievienojam sāli, piparus un samaisām.
  5. Lūk, krabju nūjiņu salāti ar ananāsiem gatavi! Labu apetīti!

Uzkodu bumbiņas ar krabju nūjiņām

Šos izskatīgos uzkodu salātus var viegli pagatavot 15 minūtēs. Šis ēdiens pavisam noteikti rotās ikvienu svētku galdu, bet dažu bumbiņu viducī īstus gardēžus gaida patīkams pārsteigums.

Sastāvdaļas:

  • 100 g kausētā siera
  • 50-70 g krabju nūjiņu
  • 2 olas
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.kar. majonēzes
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Viegli sasaldētas krabju nūjiņas sarīvējam uz rīves. Uz smalkās rīves sarīvējam arī sieru.
  2. Jau iepriekš izvārām olas un pēc tam tās sarīvējam uz smalkās rīves. Sapresējam ķiplokus.
  3. Savienojam visas sastāvdaļas, pieliekam sāli, piparus un majonēzi. Ar tīrām, sausām rokām veidojam bumbiņas un kārtojam šķīvī. Dažām bumbiņām vidū var ielikt pa olīvai. Uzkodu pārkaisām ar svaigiem zaļumiem.
  4. Tas arī viss. Uzkodu bumbiņas gatavas! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More