Šodien iepazīstināšu jūs ar leģendāriem salātiem “Kāpostu kraukšķis”, jo tie ir pārsteidzoši gardi un vienkārši. Turklāt tos var baudīt visu ziemu un tie neapniks!
Šos salātus pagatavot ir pavisam vienkārši – tos var gatavot jau tūlīt pat, jo visas nepieciešamās sastāvdaļas, visticamāk, jau ir mājās, un nebūs jādodas uz veikalu. “Kāpostu kraukšķis” ir īsta vitamīnu bumba – tiklīdz nogaršosi, tad sapratīsi.
Sastāvdaļas:
- Kāposts – puse galviņas
- Biete – 1 gab.
- Burkāni – 2 gab.
- Asais pipars – pēc garšas
- Sīpols – 1 gab.
- 9% etiķis – ¼ glāzes
- Sāls – ½ ēd. k.
- Cukurs – 3 ēd. k.
- Augu eļļa – ⅓ glāzes
- Lauru lapa – 1 gab.
- Ķiploka daiviņa – 1 gab.
- Filtrēts ūdens – 1½ glāzes

Pagatavošana:
Kāpostu sagriež plānās strēmelēs ar dārzeņu mizotāju vai nazi. Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos. Bieti un burkānus sarīvē plānās, garās strēmelēs – vislabāk izmantot rīvi korejiešu burkāniem. Visus sagatavotos dārzeņus liek lielā bļodā un pikantākai garšai pievieno nedaudz smalki sagrieztu čili piparu.

Katliņā lej ¼ glāzes etiķa, pievieno ½ ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukura, ⅓ glāzes augu eļļas un 1½ glāzes filtrēta ūdens. Pieliek lauru lapu un saspiestu ķiploka daiviņu. Marinādi uzkarsē līdz vārīšanās brīdim, tad ar to aplej sagatavotos dārzeņus. Salātus rūpīgi samaisa un liek ledusskapī marinēties uz 48 stundām.
Rezultātā sanāk gardi, kraukšķīgi un ar vitamīniem bagāti “Kāpostu kraukšķi” – pasniedz tos pie vakariņām un baudi ar patiesu prieku!

- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)





