Salāti ”Sēnes zem kažoka” – atrasts vecā žurnālā, kad vēl nebija interneta

edzive

Šie salāti ir ideāls variants sātīgam ēdienam ar interesantu garšu no vienkārši pieejamiem produktiem. Galveno garšas niansi piedod ceptas sēnes. Salāti tiek kārtoti kārtās. 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Sēnes apslauka ar mitru salvetīti, vienu atliek malā dekorēšanai. Sēnes smalki sagriež, apcep uz pannas kopā ar sīpoliem, pieber sāli, piparus.

Kartupeli novāra, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Uz pasniegšanas šķīvja uzliek formēšanas gredzenu un liek pirmo kārtu – kartupeļus. Uzber sāli, piparus, uzliek nedaudz majonēzes un viegli piespaida. Nākošā kārta – ceptas sēnes ar sīpoliem, apsmērē ar majonēzi. Burkānu uzvāra, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Kā trešo kārtu liek burkānu, nedaudz uzber sāli un uzliek majonēzi. Gurķus sagriež kubiciņos, samaisa ar sasmalcinātām dillēm un pētersīļiem. Liek uz burkāniem. Šo kārtu sālīt nevajag! Sieru sarīvē uz smalkas rīves.

Vienu vai divas karotes atliek pārkaisīšanai, bet pārējo sieru samaisa ar majonēzi un liek uz gurķiem. Nedaudz piespiež, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm lai visas sastāvdaļas savelkas. Pēc tam liek ledusskapī uz 1 stundu.

Uzmanīgi noņem formēšanas gredzenu, piekārto kārtas, pārkaisa ar sieru. Atlikto sēni sagriež šķēlītēs un apcep uz pannas. Dekorē salātus ar gurķu šķēlītēm un apceptās sēnes šķēlītēm.  Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More