Vieni no iecienītākajiem salātiem, kurus gatavoju viesiem!
Pagatavošana:
Sakuļu olas bļodā, pievienoju sāli un nedaudz melno piparu. Tad pieberu pa ēdamkarotei miltu un cietes (tā pankūciņas sanāk plānas un neplīst, bet salātos izskatās apetītlīgāk). Kārtīgi samaisu, lai nebūtu kunkuļu.

Cepu plānas pankūciņas uz pannas ar nelielu daudzumu eļļas. Sanāk apmēram 5–6 gabalas. Gatavās pankūciņas lieku kaudzītē, sarullēju un sagriežu plānās strēmelēs.


Arī gurķus sagriežu plānās strēmelēs.

Vistu es izcepu cepeškrāsnī (bet var arī vienkārši novārīt). Saplūkāju mazos gabaliņos.

Sīpolu sagriežu pusgredzenos un apcepu nelielā daudzumā augu eļļas, līdz tas kļūst mīksts. Salātiem pievienoju tieši apceptu sīpolu – tas piešķir ļoti interesantu garšu!

Visas sastāvdaļas sajaucu un pievienoju majonēzi. Un viss – var pasniegt!
Sastāvdaķas
- Olas – 4 gab.
- Vistas fileja (cepta vai vārīta) – 200 g
- Gurķi – 3 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Miltu – 1 ēd.k.
- Ciete – 1 ēd.k.
- Majonēze – 3 ēd.k. (var izmantot jogurta mērci majonēzes vietā)
- Pipari
- Sāls
- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga
- Kotletes vairs necepu: gatavoju garšīgu ēdienu no 500 g maltās gaļas, kuru dievina visa mana ģimene!