Salāti ”Baronese” ar siļķi – visgaršīgākie salāti

edzive

Salāti ”Baronese” ir nedaudz līdzīgi salātiem ”Siļķe kažokā” : tie tāpat gatavojas ar siļķi, sīpolu, kartupeļiem un olu, bet bez bietes. Produktus liek kārtām, tāpēc tie izskatās pietiekami svinīgi. 

Sastāvdaļas vienai porcijai

  • Sīpols – 0,5 gb
  • Vārošs ūdens – 0,5 glāze
  • etiķis 9% – 1 tējk. 
  • Cukurs – 1 tējk. 
  • Kartupeļi – 1gb
  • Burkāni – 1gb
  • Olas – 1gb
  • Mazsālīta siļķes fileja – 70-100g
  • Āboli saldskābi – 1/3 gb
  • Majonēze – 3-4 ēd. kar. 
  • Zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

Sākumā iemarinē sīpolu. Sagriež to pusgredzenos, aplej ar vārošu ūdeni, pievieno etiķi, cukuru un samaisa. Atstāj tik ilgi, kamēr ūdens atdzisis. Pēc tam izņem no ūdens. Kartupeļus vāra ar visu mizu, atdzesē, nomizo un rīvē uz vidējas rīves. Tāpat sarīvē vārītu burkānu. Cieti novāra olu, atdzesē, nomizo. Atsevišķi sarīvē dzeltenumu un baltumu. Siļķes fileju sagriež mazos gabaliņos. Salātus sāk likt formiņas gredzenā. Gredzenu liek uz šķīvja un apakšu šķīvim nosmērē ar majonēzi. Pirmā kārta – kartupelis. Nosmērē to ar majonēzi. Otrā kārta – siļķe. Siļķi ar majonēzi nevajag smērēt. Tālāk liek sīpolus, arī bez majonēzes. Tālāk liek sarīvētu ābolu, bet rīvēt vajag tieši pirms likšanas salātos, lai nepaliek tumši. Ābolu kārtu nosmērē ar majonēzi. Nākošā kārta ir burkāns. Arī burkānu nosmērē ar majonēzi. Tālāk liek olas baltuma kārtu un pašu pēdējo vidiņā liek olas dzeltenumu. Dekorē ar dillēm vai citiem zaļumiem. Ļauj salātiem ievilkties 30-40 minūtes, uzmanīgi noņem formas gredzenu un pasniedz. labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More