Tautas gudrība – «cik cilvēku, tik garšu» – ir pilnīgi pareiza!
Tātad, sāksim: vārītu vistas fileju sagriežam strēmelītēs vai sadalām šķiedrās. Olas sagriežam kubiņos. Sieru sarīvējam uz rupjās rīves. Rozīnes un žāvētas plūmes aplejam ar verdošu ūdeni, pēc tam nosusinām ar dvieli. Žāvētās plūmes sagriežam nelielos gabaliņos. Valriekstus arī sagriežam gabaliņos. Pāris ķiploka daiviņas sasmalcinām sev ērtā veidā.
Visus sagatavotos produktus liekam bļodā, samaisām, pievienojam sāli un piparus pēc garšas un… mūsu salāti ir gatavi!
Tos uzreiz var pasniegt uz galda.
Sastāvdaļas:
- 300 g vistas filejas
- 3 vārītas olas
- 100 g žāvētu plūmju
- 50 g rozīņu
- 70 g valriekstu
- 150 g cietā siera
- 2–3 ķiploka daiviņas
- majonēze mērcei
- sāls pēc garšas
- zaļumi dekorēšanai
🔺 Man tiešām ļoti interesē, ko jūs domājat par šiem salātiem, jo sastāvdaļu kombinācija, patiešām, nav pavisam ierasta, bet man – salāti ir ļoti garšīgi! Bet kā ar jums?!
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei
- Sālītos gurķus ziemai gatavoju tikai šādi – citus veidus neatzīstu: bez etiķa, bez cukura, bez sterilizēšanas
- Aprikožu ievārījums “Piecminūte”. Dalos ar saviem pagatavošanas noslēpumiem
- “Aukstais ievārījums” no jebkurām ogām. Recepšu variants bez vārīšanas