Tautas gudrība – «cik cilvēku, tik garšu» – ir pilnīgi pareiza!
Tātad, sāksim: vārītu vistas fileju sagriežam strēmelītēs vai sadalām šķiedrās. Olas sagriežam kubiņos. Sieru sarīvējam uz rupjās rīves. Rozīnes un žāvētas plūmes aplejam ar verdošu ūdeni, pēc tam nosusinām ar dvieli. Žāvētās plūmes sagriežam nelielos gabaliņos. Valriekstus arī sagriežam gabaliņos. Pāris ķiploka daiviņas sasmalcinām sev ērtā veidā.
Visus sagatavotos produktus liekam bļodā, samaisām, pievienojam sāli un piparus pēc garšas un… mūsu salāti ir gatavi!
Tos uzreiz var pasniegt uz galda.
Sastāvdaļas:
- 300 g vistas filejas
- 3 vārītas olas
- 100 g žāvētu plūmju
- 50 g rozīņu
- 70 g valriekstu
- 150 g cietā siera
- 2–3 ķiploka daiviņas
- majonēze mērcei
- sāls pēc garšas
- zaļumi dekorēšanai
🔺 Man tiešām ļoti interesē, ko jūs domājat par šiem salātiem, jo sastāvdaļu kombinācija, patiešām, nav pavisam ierasta, bet man – salāti ir ļoti garšīgi! Bet kā ar jums?!
- Labākais brokastu ēdiens bērniem. Pagatavojams 5 minūtēs
- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte





