Elementāri salāti, ko var pagatavot uz ātru roku. Recepti var mainīt un papildināt vadoties pēc tā, kas ir atrodams ledusskapī. Tunča vietā var ņemt lasi, etiķa vietā var ņemt citronu sulu, papildināt salātus ar zaļajiem zirnīšiem, salātu lāpām vai sinepēm. Pievērsiet uzmanību, ka kartupeļus vāra pienā – tādā veidā pat vecais kartupelis kļūst maigāks.
Sastāvdaļas
- Kartupeļi – 1kg
- Piens – 2 ēd. kar.
- Konservēts tuncis eļļā – 300g
- Loki – 20g
- Olas – 3gb
- Pētersīļi – 20g
- Baltais vīna etiķis – 3 ēd. kar.
- Eļļa – 6 ēd. kar.
- Sāls – pēc garšas
- Pipari melni malti – pēc garšas
Pagatavošana
Nemizotus kartupeļus liek katliņā ar aukstu ūdeni, pievieno pienu, sāli un vāra apmēram pusstundu, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Nolej ūdeni, ļauj atdzist, notīra un sagriež salmiņos. Uzvāra olas un arī sagriež salmiņos. Sasmalcina lokus un pētersīļus, sadala gabaliņos zivi pirms tam nolejot eļļu. Traukā liek kartupeļus, olas, zivi. Sakuļ etiķi ar sāli un pipariem un pārlej kartupeļiem. Pa virsu uzlej eļļu un apkaisa ar zaļumiem. Viegli samaisa salātus un ļauj kārtīgi atdzist pirms pasniedz.