Ja plānojas svētki, tad šī salātu recepte būs brīnišķīga viešņa uz galda. Tie ir ne tikai ļoti gardi, bet uz galda izskatās ļoti efektīvi. Turklāt pagatavošana nebūt nav grūta.
Sastāvdaļas
- 500g šampinjoni
- 2 sīpoli
- 150ml ūdens
- 1 ēdamkarote želatīna
- 250g majonēzes
- 6 olas
- 150g siera
- 3 burkāni
- 3 ķiploku daivas
- 3 – 4 marinētie gurķi
- kūpināta vistas krūtiņa
- 4 kartupelīši
- ķirštomāti, dilles, zaļie loki dekorēšanai
Lasi arī: Sāļa kūka, kas svētku galdu padarīs neaizmirstamu
Pagatavošana
Šampnijonus notīra un sagriež kubiņos. Sīpolu notīta un smalki sagriež. Sēnes un sīpolus apcep līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu.
Atsevišķā bļodā ielej ūdeni un izšķīdina tajā želatīnu. Kad želatīns ir pilnībā uzbriedis, to silda mikroviļņu krāsnī un ļauj atdzist līdz siltam stāvoklim. Pievienojiet majonēzei atšķaidītu želatīnu un kārtīgi samaisiet.
Iepriekš novāriet kartupeļus, burkānus un olas. Olas nomizo, olbaltumu atdala no dzeltenumiem un sarīvē atsevišķi. Arī sieru smalki sarīvē. Dziļā bļodā sajauciet rīvētus dzeltenumus, sieru un 2-3 ēdamkarotes majonēzes. Labi samaisa.
Paņemiet taisnstūrveida trauku ar augstām malām un aptiniet to ar pārtikas plēvi. Ar pirmo kārtu izklāj siera-dzeltenuma masu. Sēnēm pievienojiet 2 ēdamkarotes majonēzes, samaisiet un lieciet sēnes 2. kārtā.
Sarīvē burkānus, smalki sakapā ķiplokus. Burkānus, ķiplokus sajauciet ar 2 ēdamkarotēm majonēzes, samaisiet un izklājiet 3. kārtā.
Olbatumam pievienojiet sāli, pievienojiet majonēzi un samaisiet. Izklājiet olbaltumvielas 4. kārtā. Smalki sasmalciniet marinētos gurķus un izklājiet tos 5. kārtā.
Smalki sasmalciniet kūpinātas vistas krūtiņu un izklājiet to 6. kārtā. Vārītos kartupeļus sarīvējiet uz rīves un pēc tam izklājiet kā pēdējo kārtu. Nedaudz iesāliet un apspeidiet kartupeļus ar majonēzi. Pagatavotos salātus ielieciet ledusskapī uz 3 stundām.
Kad salāti ir iesūkušies, tad apgriež trauku otrādi, noņem plēvi un formu.
Dekorējiet salātus ar smalki sagrieztām dillēm, zaļajiem lociņiem un ķiršu tomātiem. Tomātus var izkārtot sirds formā.