Ebreju salāti – maigās un samtainās garšas dēļ padomju laikā tos gatavoja gandrīz katrā mājā

edzive

Cik gadu šai receptei, to pat nevar saskaitīt! Padomju gados, kad produktu daudzveidība bija visai ierobežota, nācās gatavot no tā, kas bija atrodams veikalu plauktos. Olas, kausētais siers, majonēze, sviests un ķiploki – lūk, šāds ir gluži vienkāršo salātu sastāvs. Tomēr tie sanāk ļoti garšīgi, maigi un sātīgi. Tos var ēst tāpat vai arī uzziest uz maizes. Nedaudz iegrimsim nostalģijā un atcerēsimies šos gardos salātiņus!

Sastāvdaļas:

  • kausētie sieriņi – 2 pac.
  • cieti novārītas olas – 4 gab.
  • mīksts istabas temperatūras sviests – 30 g
  • ķiploki – 1-3 daiviņas
  • majonēze – 1-2 ēd.kar.
  • sāls
  • zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana:

Olas izvārām, atdzesējam, nolobām un smalki sarīvējam.

Tāpat sarīvējam arī kausētos sieriņus. Lai to būtu vieglāk izdarīt, sieriņus iepriekš ieliekam saldētavā, lai tie nedaudz sastingtu.

Sieru un olas samaisām salātu bļodā, pievienojam ķiplokus.

Pieliekam arī mazu gabaliņu sviesta. Salātus sajaucam ar majonēzi. Sāli var likt un var nelikt, siers un majonēzes mērce jau tā ir pietiekami pikanti, tāpēc pagaršojam.Visgardākie ebreju salāti gatavi!

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More