Burkāni korejiešu gaumē

edzive

Šie salāti ir pikanti un vienlaikus maigi. Šī kombinācija ir brīnišķīgi piemērota karstajam vasaras laikam, kad negribas neko “smagu”. Lūk, recepte.

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu
  • pusglāze saulespuķu eļļas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarite sāls
  • 2 tējkarotes koriandra sēklas
  • šķipsna malti melnie pipari
  • šķipsna sarakanie pipari
  • 1 ķiploka galviņa
  • 5 ēdamkarotes etiķa

Pagatavošana

Burkānus sarīvē uz speciālās rīves garos salmiņos. Katliņā ielej eļļu un īpaši pievērš uzmanību, tam lai tā neuzvārītos. Kad eļļa uzkarsusi, to noņem no uguns un pievieno cukuru, sāli, koriandru un piparus. Tad atkal uzliek uz mazas uguns un uzsilda 2 minūtes. Noņem no uguns un pievieno etiķi, burkānus, izspiestus ķiplokus un visu samaisa. Atstāj vismaz uz nakti ledusskapī, lai burkāni kārtīgi iemarinājas. Noslēpums: gatavošanas procesā esiet īpaši uzmanīgi, lia nevienā mirklī eļļa nepārvārās.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More