Vistas gaļa izdodas mīksta un kūst mutē, jo gatavojas savā sula, savukārt lavašs ir piesūcināts ar vistas aromātikso buljonu un ēdiens izdodas pārsteidzoši gards un smaržīgs.
Sastāvdaļas:
- Lavašs -1 gab.
- Vistas gaļa – 1,5 kg.
- Sāls – 1,5 tējk
- Sinepes – 1 tējk
- Citronu sula – 2-3 ēdamk.
- Skābais krējums – 3 ēd.k.
- augu eļļa – 3 ēdamk.
- Melnie pipari – pēc garšas
GATAVOŠANAS METODE
Sākumā sagatavosim vistu stilbiņus, to svars ir 1,5 kg, sagriež 2 daļās, ja vēlaties, varat atdalīt no kauliem. Liek bļodā, pievieno 1,5 tējk. sāls, izlaiž caur presi 5-6 ķiploka daiviņas, pievieno 3 ēd.k. skābā krējuma un 3 ēd.k. augu eļļas.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/11/Screen-Shot-2022-11-12-at-11.44.34.png)
Pievieno 1 tējk. sinepes, pievienoju asās krievu sinepes, un pievienoju 2 ēd.k. citronu sulu, es izmantoju jau sagatavotu citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz vismaz 1 stundu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/11/Screen-Shot-2022-11-12-at-11.45.32.png)
Ņemam cepešpannu, ieziežam ar eļļu, uzliekam lavašu uz cepešpannas, nogriežam daļu lavaša un atkal liekam apakšā. Tagad mēs kārtojam traukā vistu un pārklājam ar atlikušo lavašu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/11/Screen-Shot-2022-11-12-at-11.46.43.png)
Pārlej ar skābo krējumu vai augu eļļu. Trauku noteikti pārklājiet ar foliju un lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 200 grādos līdz gatavībai 1 stundu, vai arī vadieties pēc savas cepeškrāsns, jums var būt nepieciešams vairāk vai mazāk laika. Izņemam no cepeškrāsns, ja vēlas, virsū var uzkaisīt sieru un atkal likt cepeškrāsnī uz 5-10 minūtēm. Es pasniedzu šādi.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/11/Screen-Shot-2022-11-12-at-11.47.55.png)
Pagatavo arī:
- Kartupeļu un maltās gaļas ēdiens “2in1”: piedeva un pamatēdiens vienā ēdienā!
- Ābolu pīrāgs “Trīs glāzes”: vienkārši sarīvējiet ābolus un sajauciet sausās sastāvdaļas (to var izdarīt jebkurš)
- Nez kāpēc gandrīz neviens negatavo griķus šādi! Velti: šādi tie ir divreiz gardāki