Nez kāpēc gandrīz neviens negatavo griķus šādi! Velti: šādi tie ir divreiz gardāki

edzive

Izmēģiniet šo veidu, kā pagatavot griķus. Tā ir taisnība, jūs to nenožēlosiet! Tas ir ļoti veiksmīga eksperimenta rezultāts. Es jau sen gribēju padalīties ar šo recepti. Un tagad, visbeidzot! Papildus šādam ēdienam nav nepieciešami ne salāti, ne mērce. Un garša ir tik interesanta, ka jūs nevarat pretoties (neskatoties uz to, ka šķiet, ka tie ir parastie griķi!)

KĀ GATAVOT:

Griķi (1,5 tase). Es labi tos nomazgāju un nedaudz apžāvēju. Katliņā uzkarsēju apmēram tējkaroti augu eļļas un ieberu nedaudz piemirukušos griķus. Apgrauzdē 5-7 minūtes.

Kad griķi sāk sprakšķēt, tad pievieno divas tases verdoša ūdens, sāli pēc garšas, samazina uguni un vāra 10 minūtes.

Kamēr griķi vārās, marinētos gurķus sagriež mazos kubiņos. Man vislabāk garšo marinēti gurķi ar sinepēm. Tie ir ideāli piemēroti šai receptei.

Var izmantot arī parasti marinētus gurķus, bet tiem jābūt garšīgiem un skābiem (ne pārāk saldiem)!

Sīpolu sagriežu ceturtdaļgredzenos un apcepu nelielā augu eļļas daudzumā līdz zeltainam brūnumam. Vāru uz vidējas uguns, lai sīpols nepiedeg, bet apbrūninās. Starp citu, sīpolam var pievienot šķipsniņu cukura – tas iznāks vēl garšīgāks.

Kad sīpols gatavs, ieber katliņā novārītos griķus.

Pievienoju arī marinētus gurķus un burciņu tunča konservu (eļļā!). Es domāju, ka nav nepieciešams stāstīt, ka gatavā ēdiena garša ir ļoti atkarīga no tunča garšas. Tāpēc labāk ir ņemt pārbaudītus konservus. Uzreiz jāsaka, ka gatavot ar citām zivīm neesmu mēģinājusi. Bet ar tunci – mmm…

Visu maigi samaisu. Es to pasildu vēl minūti. Pēc tam pārklāj ar vāku, noņem no uguns un ļauj nostāvēties vēl 5-7 minūtes.

Tas arī viss – ēdiens ir gatavs!

SASTĀVDAĻAS:

  • Griķi – 1,5 glāzes (~300 g)
  • Ūdens – 2 glāzes
  • Tunča konservi eļļā – 1 bundža
  • Marinēti gurķi – 2 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More