Vīrs man ieteica kāpostu tīteņos rīsus aizstāt ar kādu interesantāku produktu. Esmu pārsteigta, sanāca daudz garšīgāk

edzive

Kāpostu tīteņi ar rīsiem – tā ir jau ierasta lieta. Bet mūsu ģimenei patīk eksperimentēt. Reiz vīrs man ieteica rīsu vietā kāpostu tīteņiem pielikt citu produktu, lai garša kļūtu interesantāka. Ēdiens izdevās lieliski, un tagad mēs to gatavojam itin bieži.

Tīteņiem ar kartupeļiem ir daudz priekšrocību. Pildījums sanāk maigs, bet pats ēdiens – sātīgs. Ja kāpostu tīteņus gatavo gavēņa laikā, tad gaļu vispār var nelikt. Turklāt recepte ar kartupeļiem ir visai ekonomiska.

Sastāvdaļas:

  • kāpostgalva – 1 kg
  • kartupeļi – aptuveni 800 g
  • sīpoli – 200 g
  • maltā gaļa – 300 g
  • burkāni – 200 g
  • sāls, pipari – pēc garšas
  • ūdens – 0,5 l
  • tomātu pasta – 1,5 ēd.kar.
  • augu eļļa

Pagatavošana:

  1. Sagatavojam visas sastāvdaļas. Kāpostus nomazgājam, sīpolus, kartupeļus, burkānus, nomizojam. Malto gaļu ņemam gatavu vai samaļam gaļas mašīnā.
  2. Kartupeļus sagriežam nelielos gabaliņos, liekam ūdenī un vārām 20-25 minūtes, līdz tie mīksti.
  3. Sīpolus sagriežam un apcepam eļļā mīkstus.
  4. Sīpoliem pievienojam malto gaļu un apcepam līdz gatavībai, periodiski apmaisot.
  5. No gataviem kartupeļiem nolejam ūdeni un saspaidām tos biezenī.
  6. Kartupeļiem pievienojam malto gaļu, kārtīgi samaisām, pievienojam sāli, piparus. Ļaujam masai nedaudz atdzist.
  7. Sagatavojam kāpostus. Noņemam virsējās lapas. Pie pamatnes veicam iegriezumus. Tagad, lai lapas kļūtu mīkstākas, ieliekam kāpostgalvu mikroviļņu krāsnī uz kādām 6 minūtēm.
  8. Atdalām lapas no kāpostgalvas.
  9. Uzvārām ūdeni, ieliekam tajā kāpostu lapas uz 4-5 minūtēm. Izņemam, atdzesējam. Tām nav jābūt izvārītām, bet tikai nedaudz mīkstām.
  10. Atlikušos sīpolus sagriežam gabaliņos. Burkānus sarīvējam uz rupjās rīves. Apcepam, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  11. Burkāniem pievienojam tomātu pastu un ūdeni (var izmantot to, kurā vārījās kartupeļi). Uzvārām, pievienojam maltos piparus un sāli.
  12. Pildījumu liekam uz iepriekš sagatavotām kāpostu lapām.
  13. Satītos tīteņus saliekam traukā. Pievienojam mērci no dārzeņiem un tomātu pastas.
  14. Gatavojam 40-60 minūtes.
  15. Izņemam no trauka un ceļam galdā.

Kāpostu tīteņi ir barojošs patstāvīgs ēdiens. Ja ir vēlēšanās, tiem var pievienot zaļumus, mērces:

  • pievienot pildījumam dilles vai uzkaisīt pa virsu;
  • pārliet ar krējumu;
  • pārliet ar sojas mērci;
  • pagatavot garnējumu no dārzeņiem.

Padomi:

  • ja nav mikroviļņu krāsns, tad kāpostgalvu uz 15-20 minūtēm iegremdējam vārošā ūdenī;
  • pirms liekam sīpolus uz pannas, eļļa ir jāuzkarsē;
  • derēs jebkāda veida gaļa: liellopu, cūkas, vistas – atsevišķi vai var apvienot, atkarībā no tā, cik treknai un barojošai ir jābūt maltajai gaļai.
  •  

Kopējais gatavošanas laiks – 1h 40 min.

Enerģētiskā vērtība – 63 kkal/100 g

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More