Veģetārās frikadelītes

edzive

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts – 1gb
  • Kvinoja vai brūnie rīsi (gatavi) – 3 tases
  • Auzu milti vai rīvmaize – 3/4 glāzes
  • Olas – 4gb
  • Garšvielas(paprika, čili, ķimenes) – 1 tējk. 
  • Sāls – 2 tējk. 
  • Eļļa

Pagatavošana

Novāra kāposta ziedkopas vai tvaicē piecas minūtes. Nolej ūdeni. Gatavu kvinoju vai brūnos rīsus liek virtuves kombainā un sasmalcina līdz puslīdz gludai konsistencei. Liek kvinojas un kāpostu maisījumu  traukā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Maisa līdz masa kļūst viendabīga. Izveido mazas bumbiņas – apmēram 1 tējkarote uz vienu bumbiņu. Pannā ielej plānā kārtā eļļu, uzsilda uz vidējas uguns un cep frikadelītes dažas minūtes no visām pusēm, uzmanīgi apgrozot. Gatavās frikadelītes pasniedz ar savām mīļākajām mērcēm vai kā piedevu. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More