Griķi ar sēnēm

edzive

Sastāvdaļas

  • Sēnes – 200g
  • Griķi – 1 glāze
  • Sīpols – 1gb
  • Eļļa – 2 ēd. kar. 
  • Krējums – 3 ēd. kar. 
  • Milti – 1 ēd. kar. 
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Aplej griķus ar 2 glāzēm ūdens, nedaudz pieber sāli, vāra līdz ūdens pilnībā uzsūcies, apmēram 15 minūtes. Apcep smalki sagrieztus sīpolus līdz kļūst caurspīdīgi. Pievieno sagrieztas sēnes un cep vēl 10 minūtes. Pievieno krējumu, pieber sāli, piparus. Sautē mērci ar sēnēm ap 10 minūtes. Pievieno miltus un gatavo vēl 2-3 minūtes. Mērci visu laiku maisa. Izliek griķus pa šķīvjiem, virsū liek sēnes. Ja ir vēlēšanās, tad var apkaisīt ar zaļumiem. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More