Uzliek malto gaļu uz folijas un liekam cepeškrāsnī: gatavojam katru dienu un neapnīk

edzive

Uzreiz trīs receptes no maltās gaļas, baklažāniem un paprikas gatavojas 20-30 minūtes. Gatavosim pildītus baklažānus tomātu sulā, pildītu papriku un cepeškrāsnī ceptus pildītus ar malto gaļu  baklažānus.

Pirmos gatavosim  baklažānus ar malto gaļu un sieru.

Baklažānus sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī uz cepamās pannas. Cep 180 grādos 25 minūtes. Pa to laiku samaisa 500 gramus jebkuras maltās gaļas ar sasmalcinātiem sīpoliem (samaltiem) , 1 tējk. sāls, 1/4 daļa tējk. melno piparu, 1 tējk. paprikas, 1 tējk. timiāna. Izņem baklažānus no cepeškrāsns, noņem mizu. Uz pārtikas plēves izrullē pa porcijām malto gaļu, pa vidu liek baklažānu, pārgriež to uz pusēm un tajā ieliek gabaliņu siera. Baklažānu aizver, ietin visu pārtikas plēvē veidojot akurātu ruletīti. Pārliek baklažānu maltajā gaļā uz cepamās pannas un cep 180 grādos 30 minūtes. 

Tālāk gatavojam baklažānus ar malto gaļu tomātu sulā.

210 gramus maltās gaļas liek dziļā bļodā un samaisa ar samaltiem sīpoliem, 70 gramiem samaltas paprikas, 1/4 tējk. sāls un 1/2 tējk. timiāna. Sagriež divus baklažānus biezos gredzenos un katrā gabalā izdara iegriezumus no abām pusēm. Uzdur gabalus uz iesma un iegriezumus piepilda ar malto gaļu. Uz pannas apcep no visām pusēm pa divām minūtēm. Aplej ar tomātu sulu un sautē zem vāka ap 20 minūtes. 

Tagad gatavosim pildītu papriku.

Apcep sīpolu sagrieztu mazos gabaliņos, pievieno malto gaļu 450 gramus, samaisa. Uzber 1 tējk. sāls, 1/2 tējk. piparu, tomātu sulu 200 ml, samaisa un sautē. Ņem 200g biezpienu, sarīvētu cieto sieru 80g, olu 1gb. , provansas garšvielas. Visu samaisa. Ņem papriku 4 gb. , nogriež augšu kā vāciņu, izņem sēklas. Paprikā liek karoti maltās gaļas masa, tad ieklāj gabaliņu lavaša. Lavašu pirms tam sagriež kvadrātiņos.  Uz lavaša liek biezpiena masu, tad atkal ieklāj lavašu un tā atkārto kamēr paprika pilna. Pašā augšā uzkaisa rīvētu mocarellas sieru. Kopā vajadzēs ap 100 grami. Liek uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Visas receptes var variēt, pievienojot ķiplokus vai sev vēlamās garšvielas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More