Šis variants ir daudz veselīgāks kā parastie frī kartupeļi un mūsu ģimenē kļuvis par vienu no iecienītākajiem kartupeļu pagatavošanas veidiem! Kartupeļi sanāk kraukšķīgi un gribēsies vēl un vēl! Turklāt ar šo recepti tiks galā pat bērni…
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi – 600 gr.
- Sāls – 1/2 tējk
- Augu eļļa – 2-3 ēdamk.
- Rīvmaize -3 ēd.k.
- Kaltēti ķiploki – 1 tējk.
- Maltā paprika -1/2 tējk
- Melnie pipari – pēc garšas
- Baziliks – pēc garšas
Pagatavošana
600 gramus kartupeļu nomizo un gareniski sakgriež daiviņās.
Kartupeļiem pievieno pustējkaroti sāls, vienu tējkaroti kaltētu ķiploku, maltu paprikas pulveri, pēc garšas melnos piparus un nedaudz bazilika.
Visu kārtīgi samaisa un tad pievieno divas līdz trīs ēdamkarotes augu eļļas un trīs ēdamkarotes rīvmaizes. Starp citu, rīvmaizi gatavoju pati – maizi sagriežu kubiņos un žāvēju cepeškrāsnī līdz zeltainam brūnunam. Tad samaļu blenderī.
Samaisa un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Man ir cepamais papīrs bez eļļas, tāpēc netaukoju. Liek vienā kārtā. Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam 200 grādos 20-30 minūtes.
Kad kartupeļi gatavi, tad pasniedzam! Kamēr kartupeļi gatavojas, pagatavojiet klāt kādu no šīm mērcēm:
Septiņas mājās gatavotas mērces, kas aizstās kečupu un majonēzi