Šis ir vienkāršs un gards ēdiens, ko iecienījusi visa mana ģimene! Spārniņi izdodas maigi un sulīgi, bet kartupeļi supergaršīgi. Šādu ēdienu mierīgi var gatavot arī svētku galdam!
Sastāvdaļas
- Vistas spārniņi -1 kg
- Malta paprika -1/2 tējk
- Garšviela “Hmeli-suneli” (vai garšvielas vistas gaļai) – 1/2 tējk.
- Melnie pipari – pēc garšas
- Sāls – 1 tējk
- Skābais krējums – 1 ēd.k.
- Kartupeļi – 1 kg.
- augu eļļa – 2-3 ēdamk.
- Kurkuma – 1/3 tējk
- Sāls – 1/2 tējk
Pagatavošana
Pirmos gatavo vistu spārniņus (ja vēlas, tos sagriež divās daļās). Man parasti ir 1kg vistu spārniņu, kuriem pievienoju vienu tējkaroti sāls, pustējkaroti maltu paptiku, melnos pirparus, pustējkaroti “Hmeli-suneli” vai jebkādu citu vistas garšvielu. Tad pievieno 1 ēdmakaroti skābā krājuma un samaisa.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/03/Screen-Shot-2023-03-06-at-17.12.52.png)
Nomizo 1 kg kartupeļus, sagriež 2-3 daļās, ja kartupeļi nav lieli, tos var negriezt. Sāli pievieno nedaudz vairāk par pusi tējkarotes, papriku pusi tējkarotes, kurkumu 1/3 tējkarotes, melnos piparus, 2-3 ēd.k. augu eļļa un samaisa.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/03/Screen-Shot-2023-03-06-at-17.13.51.png)
Visu uz 30 minūtēm noliek malā, lai kārtīgi iemarinējas. Tikmēr cepamo trauku ieļļo un pirmos ieliek kartupeļus ar visu sulu. Spārniņus liek augšpusē.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/03/Screen-Shot-2023-03-06-at-17.15.39.png)
Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī, un cepam 190 grādos 60-80 minūtes. Tā kā spārniņi ir jau labi apcepušies, manā krāsnī ir vajadzīgas 30-35 minūtes, lai apgrieztu spārnus un ieliktu atpakaļ cepeškrāsnī un atstātu, līdz kartupeļi ir gatavi.