Kartupeļi ar vistu spārniņiem! Ļoti bieži gatavoju ģimenei

edzive

Šis ir vienkāršs un gards ēdiens, ko iecienījusi visa mana ģimene! Spārniņi izdodas maigi un sulīgi, bet kartupeļi supergaršīgi. Šādu ēdienu mierīgi var gatavot arī svētku galdam!

Sastāvdaļas

  • Vistas spārniņi -1 kg
  • Malta paprika -1/2 tējk
  • Garšviela “Hmeli-suneli” (vai garšvielas vistas gaļai) – 1/2 tējk.
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Sāls – 1 tējk
  • Skābais krējums – 1 ēd.k.
  • Kartupeļi – 1 kg.
  • augu eļļa – 2-3 ēdamk.
  • Kurkuma – 1/3 tējk
  • Sāls – 1/2 tējk

Pagatavošana

Pirmos gatavo vistu spārniņus (ja vēlas, tos sagriež divās daļās). Man parasti ir 1kg vistu spārniņu, kuriem pievienoju vienu tējkaroti sāls, pustējkaroti maltu paptiku, melnos pirparus, pustējkaroti “Hmeli-suneli” vai jebkādu citu vistas garšvielu. Tad pievieno 1 ēdmakaroti skābā krājuma un samaisa.

Nomizo 1 kg kartupeļus, sagriež 2-3 daļās, ja kartupeļi nav lieli, tos var negriezt. Sāli pievieno nedaudz vairāk par pusi tējkarotes, papriku pusi tējkarotes, kurkumu 1/3 tējkarotes, melnos piparus, 2-3 ēd.k. augu eļļa un samaisa.

Visu uz 30 minūtēm noliek malā, lai kārtīgi iemarinējas. Tikmēr cepamo trauku ieļļo un pirmos ieliek kartupeļus ar visu sulu. Spārniņus liek augšpusē.

Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī, un cepam 190 grādos 60-80 minūtes. Tā kā spārniņi ir jau labi apcepušies, manā krāsnī ir vajadzīgas 30-35 minūtes, lai apgrieztu spārnus un ieliktu atpakaļ cepeškrāsnī un atstātu, līdz kartupeļi ir gatavi.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More