Šī ir visgardāko vistu spārniņu recepte, es tos gatavoju WOK pannā

edzive

Man ir zināma vislabāko vistas spārniņu recepte pasaulē, tos es gatavoju wok pannā. Šie vistu spārniņi sanāk ne sliktāki, kā restorānā ‘’Dixie’’ pēc Haima Koena receptes. Reiz ļoti sen, atrodoties Izraēlā, īpašs kaifs bija doties 2 naktī pēc tusiņa uz Dixie restorānu un notiesāt milzu porciju šo spārniņu. Taču laiki mainās, nakts ballītes ir palikušas pagātnē, tāpēc gatavosim mājās!” – saka mans vīrs.

Sastāvdaļas:

  • vistu spārniņi
  • 70 ml ūdens
  • 100 g sviesta
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 40 g saldās čili mērces
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Vistu spārniņus nomazgājam, nosusinām un sagriežam 3 daļās. Neaizmirstam uzbērt sāli!
  2. Saliekam spārniņus cepešpannā, kurā ieklāts pergamenta papīrs. Cepam 15 minūtes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Tomēr daudz garšīgāk sanāks, ja tos apcepsim uz pannas. Sevišķi wok pannas!
  3. Jau iepriekš sasmalcinām ķiploku ar nazi vai sarīvējam to uz rīves.
  4. Lai pagatavotu mērci, sajaucam ūdeni ar eļļu, sasmalcinātajiem ķiplokiem un čili mērci. Pieberam sāli un piparus. Samaisām līdz viendabīgai masai. ielejam mērci pannā.
  5. Mērci uz pannas uzkarsējam, pēc tam tajā saliekam gatavos vistu spārniņus. Izkarsējam spārniņus mērcē, enerģiski grozot pannu, lai tie visi pārklātos.
  6. Gatavus spārniņus var ēst gan karstus, gan aukstus. Labu apetīti!

Vistu spārniņi mērcē – tas būs ļoti kārdinošs ēdiens gan mājiniekiem, gan arī lielai viesu kompānijai. Ikviens ciemiņš būs apmierināts!

Un kā vistu spārniņus gatavo tu? Vai tev ir sava pārbaudīta recepte?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More