Rādu, ko gatavoju viesiem kā pamatēdienu: nepērku dārgus produktus, viss ir vienkārši (parasto kartupeļu neparasta pasniegšana)

edzive

Mēs šo ēdienu saucam par “svētku kartupeļiem”, jo gatavojam to tikai brīvdienās. Priekšrocība šeit ir tā, ka sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas, un šie kartupeļi izskatās ļoti skaisti un neparasti. Svētku ēdiens! Šo ēdienu varat pagatavot iepriekš un pirms pasniegšanas vienkārši uzsildīt krāsnī.

KĀ GATAVOT:

Kartupeļus nomizoju un vāru sālsūdenī. Kamēr kartupeļi vārās, gatavoju pildījumu. Sīpolu apcepu eļļā vai sviestā un pievienoju sasmalcinātu gaļu (ņemu vārītu vai ceptu gaļu). Pievieno sāli un melnos piparus.

Kartupeļus samīca biezputrā. Pievieno sviestu, rīvētu sieru, garšvielas (parasti ņemu saspiestu ķiploku un nedaudz muskatrieksta). Visu kārtīgi sajauc.

Tagad olu dzeltenumi. Pievienoju un vēlreiz samīcu kartupeļus.

Kartupeļus pārlieku konditorejas maisā un izspiežu uz cepešpannas. Kā šeit:

Šim nolūkam varat izmantot konditorejas maisiņu vai biezu piena vai skābā krējuma maisiņu. Cepamo paplāti var pārklāt ar cepampapīru. Es izmantoju atkārtoti lietojamu silikona paklājiņu. Tagad uz kartupeļu laiviņām lieku sagatavoto gaļas pildījumu. Un virsu arī pārklāju ar kartupeļiem:

Cepeškrāsni uzkarsēju līdz 220 grādiem. Ielieku pannu cepeškrāsnī un cepu 10-15 minūtes.

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi – 800 g
  • Sviests – 50 g
  • Siers – 60 g
  • Olu dzeltenumi – 2 gab.
  • Muskatrieksts – šķipsniņa
  • Ķiploku pulveris 1 tējk.
  • Cepta tītara (vai vistas gaļa) ​​- 200 g (vai vārīta)
  • Sīpols – 1 gab.
  • Augu eļļa – 3 ēd.k.
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More