Pudelē gatavota vistas rulete

edzive

Šodien dalīsimies debešķīgi gardas ruletes receptē, kas izskatīsies skaisti ne vien uz brokastu maizītes, bet arī kā lieliska uzkoda svinību galdā. Šī mājas rulete būs daudz garšīgāka par veikalu analogiem, bet pats galvenais- jūs zināsiet, no kā tā sastāv!

Sastāvdaļas

  • 1,3- 1,5 kg vistas gaļas (fileja vai šķiņķīši)
  • 100 g valrieksti
  • 30 g želatīns
  • 2 ķiploku daiviņas
  • sāls, pipari, garšvielas

Pagatavošana

Vistas gaļu sagriež vidēja lieluma šķēlēs, liek pannā vai katliņā ar biezām sieniņām. Eļļu nepievieno, pārklāj ar vāku, zemā temperatūrā ļauj vistai sautēties savā sulā. Viegli apsāla un sapiparo. Sautēšanas process aizņem 35-45 minūtes. Uzbriedini želatīnu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Pēc sautēšanas buljonu nolej atsevišķā bļodā. Ļauj gaļai atdzist, tad to atdala no kauliem, ja tādi ir. Sajauc izšķīdinātu želatīnu ar buljonu. Riekstus viegli apcep uz sausas pannas un sasmalcina. Pievieno gaļai riekstus un ķiplokus, kas izspiesti caur ķiploku presi, noregulējiet garšu, pievienojot sāli un garšvielas, pārlej buljonu ar želatīnu. Atstāj atdzist. Ņem tīru plastmasas pudeli, nogriež kaklu un aizpilda to pilnībā ar atdzisušo maisījumu. Ielieciet pudeli ledusskapī uz vairākām stundām (līdz rulete pilnībā sastingst). Kad rulete sacietē, izņemiet to, uzmanīgi sagriežot pudeli. Garšu var mainīt, pievienojot ceptus sīpolus, burkānus un konservētu kukurūzu vai zirņus, kā arī aizstāt vistas gaļu ar liellopu vai cūkgaļu (šajā gadījumā būs nepieciešams sautēt ilgāk).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More