Pīrāgs no lavaša ar kartupeļiem un sieru

edzive

Šo ēdienu ir viegli pagatavot. Mīklu jaukt nevajag, to vietā formā klāj lavašu. Lai lavašs kļūtu mīkstāks, to pirms cepšanas sasmērē ar olu-krējuma maisījumu. Krējuma vietā var ņemt arī kefīru. 

Sastāvdaļas: 

Pildījumam:

  • Kartupeļi – 6-7gb
  • Siers – 150g
  • Svaigi zaļumi (loki, dilles, pētersīļi) – 50g

Lavaša piesūcināšanai:

Pagatavošana: 

Sāk ar pildījuma pagatavošanu. Kartupeļus nomizo, vāra sālsūdenī līdz gatavi, nolej ūdeni un saspiež biezenī. 
Apliešanai atsevišķā traukā samaisa krējumu un olas, nedaudz pieber sāli. 
Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Pildījumam pievieno smalki sagrieztus zaļumus un kārtīgi samaisa. 
Formu iesmērē ar sviestu, ieklāj lavašu tā, lai no abiem galiem paliek brīvas vietas.

Lasi arī: Kā pareizi pagatavot sautējumu: lai visi dārzeņi saglabātu formu

Uz lavaša vienmērīgi izlīdzina kartupeļu pildījumu. Uz kartupeļiem uzkaisa mazāko pusi rīvētā siera. Abus lavaša galus pārloka pāri pildījumam un aplej ar krējuma-olu maisījumu, izmantojot pusi no visa daudzuma. Uzklāj otru lavaša lapu tā, lai daļa ir pāri formas malai. Tā būs pīrāga vāciņš. Izkārto uz lavaša atlikušo kartupeļu masu, uzber sieru. Nedaudz siera atstāj, ko pārkaisīt gatavo pīrāgu. Pārklāj pīrāgu ar atlikušo lavaša daļu un apsmērē ar atlikušo krējuma-olu masu. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More