Šo ēdienu ir viegli pagatavot. Mīklu jaukt nevajag, to vietā formā klāj lavašu. Lai lavašs kļūtu mīkstāks, to pirms cepšanas sasmērē ar olu-krējuma maisījumu. Krējuma vietā var ņemt arī kefīru.
Sastāvdaļas:
Pildījumam:
- Kartupeļi – 6-7gb
- Siers – 150g
- Svaigi zaļumi (loki, dilles, pētersīļi) – 50g
Lavaša piesūcināšanai:
- Olas – 2gb
- Krējums – 200ml
- Sāls
- Sviests
Pagatavošana:
Sāk ar pildījuma pagatavošanu. Kartupeļus nomizo, vāra sālsūdenī līdz gatavi, nolej ūdeni un saspiež biezenī.
Apliešanai atsevišķā traukā samaisa krējumu un olas, nedaudz pieber sāli.
Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Pildījumam pievieno smalki sagrieztus zaļumus un kārtīgi samaisa.
Formu iesmērē ar sviestu, ieklāj lavašu tā, lai no abiem galiem paliek brīvas vietas.
Lasi arī: Kā pareizi pagatavot sautējumu: lai visi dārzeņi saglabātu formu
Uz lavaša vienmērīgi izlīdzina kartupeļu pildījumu. Uz kartupeļiem uzkaisa mazāko pusi rīvētā siera. Abus lavaša galus pārloka pāri pildījumam un aplej ar krējuma-olu maisījumu, izmantojot pusi no visa daudzuma. Uzklāj otru lavaša lapu tā, lai daļa ir pāri formas malai. Tā būs pīrāga vāciņš. Izkārto uz lavaša atlikušo kartupeļu masu, uzber sieru. Nedaudz siera atstāj, ko pārkaisīt gatavo pīrāgu. Pārklāj pīrāgu ar atlikušo lavaša daļu un apsmērē ar atlikušo krējuma-olu masu.