Parastās pankūkas vairs negatavoju: atradu recepti, kas tagad ir “mūsu” (ļoti garšīgi un viegli pagatavojama)

edzive

Šīs pankūkas garšo pēc gaļas pīrāgiem. Tās pazūd 10 minūtēs! Nemaz nav taukainas, bet ļoti gardas un nu ļoti garšīgas! Kādreiz es vienkārši pievienoju pildījumu pankūku mīklai – un tagad tas ir vienīgais veids, kā es gatavoju. Noteikti iesaku izmēģināt ikvienam! Jums noteikti patiks!

PAGATAVOŠANA:

Bļodā sajauc olu, sāli un cukuru. Visu labi saputoju ar slotiņu.

Es pievienoju kefīru. Bet kefīrs nevar būt auksts! Kefīru parasti izņemu no ledusskapja jau iepriekš un tas atdziest uz galda vismaz pāris stundas. Tad mīkla sanāk labāka un pankūkas garšo labāk.

Olu sajaucu ar kefīru un pamazām pievienoju mīklai izsijātus miltus. Man parasti vajag 170-190 g miltu. Mīklai jāsanāk kā biezam skābam krējumam. Pašās beigās pievieno sodu un vēlreiz samaisa.

Tagad “pildījums”. Zaļie lociņi un viena vārīta ola, viss smalki sagriezts.

Un vista. Jācep tikai vista! Šeit esmu izcepusi vistas fileju. Es to sagriezu mazos gabaliņos.

Vistu pievienojiet bļodas saturam un samaisiet. Mīklai nevajadzētu būt šķidrai! Tai nevajadzētu pilēt no karotes, bet gan “nokrist” (iespējams, tā to var nosaukt). Ja mīkla ir nedaudz šķidra, pievienoju vēl miltus.

Ar karoti lieku mīklu pannā ar sakarsētu eļļu un apcepu no abām pusēm līdz skaisti zeltaini brūnai krāsai. Tas ir svarīgi! Siltumam jābūt vidējam! Pretējā gadījumā pankūkas neizcepsies un piedegs.

Gatavās pankūkas liek uz papīra dvieļa. No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāk 15-16 gabali.

Lūk, pavisam gardas “pildītās”pankūkas, kuras garšo izcili kopā ar skābo krējumu.

RECEPTE:

• Vistas fileja (cepta) – 150 g

• Ola – 1 gab.

• Sāls – 0,5 tējk.

• Cukurs – 1 ēd.k.

• Kefīrs – 350 ml

• Milti – 170-190 g

• Soda – 1 tējk.

• Sīpolloki

• Vārīta ola – 1 gab.

Starp citu, pildījumus var mainīt. Vistas vietā var pievienot desas gabaliņus, tomātus un papriku, nedaudz siera un olīvas – tad garša atgādinās picu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More