Novāru, saspiežu un cepu: kā “izsmalcinātāk” pasniegt parastus kartupeļus svētkos (viesiem patiks)

edzive

Grūti uzreiz pateikt, ka šis ēdiens gatavots no parastiem kartupeļiem.

Kā pagatavot:

Viss ir ļoti vienkārši! Kartupeļus ļoti labi nomazgāju un vāru sālītā ūdenī, līdz tie ir gandrīz gatavi. Vāru ar visu mizu.

Es iesmērēju cepešpannu ar eļļu un novietoju uz tās kartupeļus nelielā attālumā vienu no otra. Tad saspiežu ar glāzi.

Saspiestā kartupeļa vidū ielieku nelielu gabaliņu sviesta. Kartupeļi ir karsti, sviests uzreiz kūst.

Pievienoju savas iecienītākās garšvielas (es izmantoju kartupeļu garšvielu). Jūs varat izmantot jebkuru aromātisku garšaugu vai kaltētu dārzeņu garšvielu. Es dažreiz izmantoju savu iecienīto sauso buljonu. Kartupeļiem virsū uzkaisu nedaudz siera.

Cepu līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes. Kad garavi, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem. Šis ir ļoti garšīgi! Un ēdiens izskatās neparasti un svinīgi.

Sastāvdaļas:

• Kartupeļi – 1 kg

• Sviests – 30-40 g

• Garšvielas kartupeļu ēdieniem – pēc garšas

• Cietais siers – 70-80 g

• Zaļumi

• Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More