Parādu, kā gatavoju karsto, ko visi apēd “pa tīro”: gaļa un kartupeļi cepeškrāsnī, kurai nav jāstāv klāt

edzive

Sveiki! Šodien karstajam man kartupeļi ar gaļu, sautēti krējumā. Sanāk labi, ļoti garšīgi, gatavoti no pieejamiem produktiem, iesaku pagatavot, ģimene būs pilniem vēderiem un apmierināta.

Kartupeļiem ar gaļu:

  • Gaļa – 600 gr
  • Sāls – 1/2 tējk
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Sausā adžika – pēc garšas
  • Kartupeļi – 800 gr
  • Sīpols – 200 gr
  • Skābais krējums – 300 gr
  • Ķiploki – 3 zobi
  • Siers – 150 gr

PAGATAVOŠANA

Gaļu sagriež plānās šķēlēs.

Ar naža aizmuguri no abām pusēm gaļu saklapē.

Tad no abām pusēm gaļu apkaisa ar garšvielām. Man ir pustējkarote sāls, pipari un specifiskāka garšviela gaļai – sausā adžika, bet variet bērt jebkuru specializēto garšvielu gaļai.

Nomēram 350 gramus saldā krējuma, man ir paštaisīts (ja lietojat veikalā nopērkamo, iesaku pievienot 1 ēd.k miltu, lai cepeškrāsnī cepot nesarec) pievienoju cauri presei izlaistas 3 ķiploka daiviņas, pievieno nedaudz piparus un samaisa.

Sīpolus sagriež pusgredzenos un kartupeļos šķēlēs.

Ņemam cepešpannu, aplej ar eļļu, uzliekam kartupeļu kārtu, pārkaisām ar sāli, iesmērējam ar saldo krējumu, liekam gaļu, pārkaisām ar sīpoliem, pārlejam skābo krējumu ar ķiploku, uzliekam otru kartupeļu kārtu, pieberam nedaudz sāls.

Apsmērē ar krējumu, uzkaisa atlikušos sīpolus, tomātu sagriež ripās. Man bija viens liels, ja jums ir mazāki tad lieciet tā, lai nosedzas viss laukums.

Uzlejam atlikušo mērci, pārklājam ar foliju, liekam cepeškrāsnī uz 1 stundu 10 minūtēm, vai arī vadāmies pēc gaļas un kartupeļu gatavības. Principā ēdiens pēc stundas ir gatavs, var pasniegt galdā. Lai iegūtu skaistu sarkanīgu virsu, apkaisa to ar rīvētu sieru un beigās ieliek uz neilgu laiku cepeškrāsnī.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More